CFO till tillväxtbolaget XLASH Cosmetics, Stockholm

CFO till tillväxtbolaget XLASH Cosmetics, Stockholm

Vill du arbeta som CFO för ett snabbt växande tillväxtbolag inom beauty? Meritmind har nöjet att samarbeta med det framgångsrika, branschledande bolaget XLASH Cosmetics, som söker sin CFO. XLASH söker nu dig som vill bidra till bolagets fortsatta framgång och utveckling. Du som CFO har det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi och utvecklar vår finansfunktion för att ge maximalt bidrag till bolagets tillväxt och lönsamhet. Utöver det har du som CFO en stark analytisk förmåga och genuint affärsmannaskap. Du trivs att arbeta nära affären i en föränderlig miljö. Som CFO är du en aktiv del i ledningsgruppen och ett bollplank för management gällande målstyrning för de olika avdelningarna. Dina kollegor hittar du på XLASHs kontor mitt i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som CFO:
 • Ansvara för vidareutveckling av XLASHs ekonomifunktion och ekonomistyrning
 • Ansvara för XLASHs budgetprocess
 • Ansvara för månadsbokslut och rapportering till styrelse
 • Ansvara för årsbokslut, årsredovisning samt kommunikation med revisor
 • Resultat- och likviditetsanalys
 • Upprätta och analysera KPI:er relaterade till XLASHs behov, samt utbilda bolaget i ekonomistyrning
 • Säkerställa formalia i form av bolagsstämmor, styrelsematerial, styrelseprotokoll etc.
 • Äga kontakt mot ägare och banker kring finansiella frågor och rapportering
 • Omvärldsbevakning kring skatt, moms, redovisning och till ekonomifunktionen relaterade IT-verktyg
 • Stötta produkt och försäljning för att sätta krav och målbild
 • Ansvara för bolagets ingångna avtal
Kvalifikationer och erfarenhet

För att passa i tjänsten som CFO du har en högskole- eller universitetsutbildning som grund. Du har arbetat med ekonomistyrning i flera år i en ledande ekonomiroll. Du har bred förståelse av olika affärsmodeller, är kommersiellt driven och har mycket god kunskap kring M&A, kapitalmarknads- och finansieringsfrågor. Du har erfarenhet av och god förståelse för hur e-handelsbolag drivs och dess utmaningar. Om du tidigare har jobbat med ett starkt växande bolag är det meriterande. Du förstår styrkan i att använda digitala verktyg för att underlätta och effektivisera arbetet inom ekonomi. Du är van att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person tror vi att du har en stark analytisk förmåga. Du är snabbtänkt och har ett lösningsorienterat förhållningssätt till ditt arbete. Du har ett affärsmässigt perspektiv och skapar lätt struktur och ordning, både på helheten och i detaljerna. Du kan enkelt kommunicera med din omgivning och framföra budskap. Du har vana och förmåga att leda och inspirera din omgivning. Du brinner för att driva kommersiell verksamhet i en entreprenöriell miljö!

Vad erbjuder XLASH dig?

Som CFO kommer du arbeta tätt med CEO och ledningsgrupp för att driva bolaget framåt samt vara ett bollplank för managementteamet gällande målstyrning för de olika avdelningarna. Du kommer ha stor påverkansmöjlighet och ansvar att utforma CFO-rollen och dess team för att hitta det optimala sättet att driva en stor del av hjärtat i bolaget, nämligen ekonomi.

Du får här möjlighet att vara med att vara en del av den framgångsresa som XLASH har påbörjat.

Placeringsort: Stockholm

Om XLASH Cosmetics

XLASH Cosmetics grundades 2011 med visionen om att skapa innovativa och exklusiva skönhetsprodukter som förstärker den naturliga skönheten. Idag är XLASH ett av Skandinaviens snabbast växande beauty bolag med målsättningen att ta ett stort kliv in på den internationella marknaden.

Genom vårt starka team, digitala närvaro där största fokus är genom vår e-handel kombinerat med våra försäljningskanaler kommer vi att fortsätta resan - förhoppningsvis tillsammans med dig. Hos XLASH hittar du ett bolag som har gjort en stark tillväxtresa och med målsättning att bli ännu vassare. Idag består XLASH Cosmetics av ett team om 15 medarbetare inom försäljning, marknadsföring, logistik, hr, teknik och kommunikation. Vår målsättning är att vara den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare. XLASH Cosmetics ikoniska produkt Eyelash Serum var julhandel 2020 femte mest sålda produkt: https://www.ehandel.se/lista-det-har-svenskarna-julshoppat-mest-i-ar

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 98 08, anette.wickholm@meritmind.se alternativt Martin Nyström 070-1660811, martin.nystrom@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

CFO, Ekonomichef, Head of finance
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)