Uppfinningsrik Prototypbyggare till WSP

Uppfinningsrik Prototypbyggare till WSP

Är du en nyfiken uppfinnare med bred teknisk kompetens som gillar att praktiskt bygga och testa lösningar?

Har du ett intresse för IoT?

Då kan det vara dig vi söker!

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande!

Ansökan sker via hemsidan, vi tar inte emot ansökningar via mail. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår konsultchef Gabriella Boumadi på 0735 39 69 28.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som prototypbyggare kommer du att tillhöra gruppen Smart City and Digital solution. Det är en grupp som idag består av 4 personer, med plan att växa. De arbetar tillsammans med WSP:s övriga kompetensområden (stadsplanering, vatten och resurshantering, energi m.fl.) De arbetar för att uppnå ett mer hållbart samhälle (enl. Agenda 2030) och ser digitala lösningar som ett verktyg. Idag finns deras kundbas främst i Sverige, men de arbetar aktivt för att etablera sig i WSP:s internationella affärer.

WSP söker nu en praktisk konceptutvecklare och prototypbyggare för att arbeta i pilotprojekt runt Internet of Things (IoT) dvs. uppkoppling av människor, infrastrukturer och saker med sensorer och processorer som gör att de kan förstå sin omgivning och interagera med den.

Ett projekt kan exempelvis handla om att förbättra drift och underhåll av parker i en kommun. Konceptutvecklarens roll blir då att, baserat på identifierade behov, titta på vilka sensorer och systemlösningar som finns på marknaden och ta fram/anpassa lösningar för första pilottest.

I arbetet ingår att hålla koll på marknaden och utvecklingen av lösningar för IoT inom olika sektorer, praktiskt testa och modifiera IoT-enheter (sensorer och givare) samt framtagande av lösningsdesign och enklare applikationer för visualisering och hantering av data vid test.

Vad vi söker är alltså en praktisk och nyfiken uppfinnare med ett intresse för IoT.

Din profil

Skallkrav:
  • Yh, Högskole- eller Civilingenjör inom Elektroteknik, Mekatronik eller relevant område
  • Praktisk erfarenhet av test och utveckling av hårdvara och mjukvara för digitala lösningar så som kretskort, sensorelement och kommunikationsenheter baserade på olika protokoll samt enklare applikationer för hantering och styrning av enheter. Erfarenhet kan ha kommit från hobbyverksamhet, exjobb eller sommarjobb.
  • Behärskar svenska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
Meriterande är att ha erfarenhet av:
  • Behovsdriven utveckling, praktiska designprocesser.
  • Olika kommunikationslösningar för IoT (mobila nät, sensornät)
  • Applikationer för visualisering och analys av data
När det kommer till personliga egenskaper har du en mycket god förmåga att samarbeta, lyssna och översätta kollegors, kunders eller projektgruppens behov till teknisk lösning. Du är en problemlösare som kan arbeta självständigt och strukturerat mot satta mål. Vidare har du goda kommunikationsegenskaper där du kan ”översätta" tekniska termer/frågeställningar så att en bredare projektgrupp förstår. Du är bra på att prioritera och lyfter problemställningar.

Övrigt:

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Placering: Stockholm

Du kommer initialt att vara uthyrd som konsult via OnePartnerGroup AB under 6 månader, med möjlighet till att få en anställning hos WSP efter uthyrningsperioden förutsatt att alla parter är nöjda.

Vi kommer att gå igenom ansökningar under vecka 34 och 35 på grund av semestertider.

Om kunden

WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggarsektorn med fokus på teknik och analys. De är ett globalt företag med 48 000 medarbetare, på kontor i 40 länder. I Sverige är de 4 200 medarbetare på ett 40-tal kontor runt om i Sverige.

Koncernens huvudkontor är baserat i Montreal i Kanada och bolaget är noterat på Toronto-börsen. Det svenska huvudkontoret ligger vid Globen i Stockholm. 2017 omsatte WSP i Sverige drygt 4500 MSEK. Bokstäverna WSP är en förkortning av Williams Sale Partnership som var namnet på företaget när det grundades. Idag heter de kort och gott WSP.

De delar värderingar och varumärke med deras kollegor i världen och strävar efter att bli ledande inom samhällsbyggarsektorn genom att ta deras ansvar i multidisciplinära projekt och generalkonsultuppdrag. WSP präglas av innovativt tänkande och samarbete över både teknikområdesgränser och landsgränser. Med expertis i alla världsdelar kan de alltid erbjuda deras kunder den senaste kunskapen och många lärorika referensprojekt.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 aug 2019 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se