Key Account Manager

Key Account Manager

Vill du vara med på en resa i ett entreprenöriellt snabbväxande rekryteringsföretag i Sverige och Norge? Vi på Worko har en stark tillväxt med hundratals spännande kunder inom IT/Teknik/Byggentreprenad och letar efter en erfaren säljare till vårt team i Stockholm!

Vad vi erbjuder
Worko har utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place to Work. Miljön genomsyras av framåtanda, laget före jaget och entreprenörskap. Stockholmskontoret är idag ca. 35 medarbetare och tanken är att vi skall bli många fler. Möjligheten att vara med på en otroligt stimulerande resa inom bolaget är stor, samtliga ledande befattningar idag är tillsatta internt. Vi ger folk chansen att växa i takt med att företaget och kundbasen växer med stort fokus på personlig utveckling för en skräddarsydd karriär.

Worko har en rad förmåner i anställningen och vi lägger stor vikt på ett hållbart arbetsliv och att nå sina egna uppsatta mål. Därför har vi med Worko Achivements gjort det möjligt att träna på betald arbetstid och ta ansvar för sitt resultat.

Om rollen
Key Account Manager Enterprise ansvarar för att öka försäljningen på befintliga kunder. En nyckelroll för att framgångsrikt driva affärer mot Workos Enterprise segment. Sales Manager har ansvaret att bygga upp nya affärer inom segmentet enterprise för att sedan lämna över merförsäljningsansvaret på kunden till Key Account Manager. Du ansvarar för att skapa och bygga intresse genom hela försäljningsprocessen med stöd av Business Builder
  • Identifiera kontaktpersoner och kontaktytor på företag som ännu inte är samarbetspartners, boka möten och genomförande av försäljningsmöten
  • Ansvarig för framtagande och exekvering på kontoplaner mot valda kunder och konton
  • Skapa intresse, buy-in och bygga affären tillsammans med Business Builder, Sales Excecutive och Sales Manager
  • Nära samarbete med Enterprise sales medlemmar + TL och Advisors
Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen krävs att du är en initiativtagande och driven person med erfarenhet av stakeholder analyser som powermapping och relationsbyggande externt och internt. Du har en mycket hög kommunikativ förmåga och en bra samarbetsförmåga med övriga roller i teamet. Du har tidigare erfarenhet av B2B-försäljning mot large & enterprise-segmentet där du levererat goda resultat. Du är nyfiken som person och villl ständigt lära dig nytt.

Om anställningen
Fast och rörlig lön samt medlem i Worko Achievement Program, friskvårdsbidrag, möjlighet till löneväxling, träning på betald arbetstid, underbara kollegor och mycket god arbetsplatskultur som har blivit utnämnt av Great Place to Work två år i rad.

Vi intervjuar löpande så tveka inte att ansöka idag!
Mer info
Kontaktperson Sebastian Svensk
Telefon 0859851400
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://worko.com
Sista ansökningsdag 29 maj 2021 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Worko startade 2011 i Stockholm med ambition om att utmana de traditionella rekryteringsföretagen. Sen dess har vår tillväxt varit stark och våra produkter väletablerade hos flera hundra kunder inom IT/Teknik/Byggentreprenad och vi har mottagit flertalet priser för tillväxt och pris för god arbetsplatskultur av Great Place to Work.

2019 startades det norska företaget inom koncernen med ambitionen av att bygga ett dream team inom försäljning och rekrytering, det har vi lyckats med! Därför är vi starkare än någonsin och har för avsikt att fortsätta växa i Sverige och Norge trots coronaviruset. Idag uppgår antalet medarbetare till 40 personer fördelat på kontoren i Stockholm och Oslo.