Systemintresserad reskontrachef till Wise Group

Systemintresserad reskontrachef till Wise Group

Wise Group är en familj av specialistbolag inom rekrytering, konsulttjänster och digitala produkter. I vårt gemensamma Shared Service Center stödjer vi våra dotterbolag med hög professionalism och engagemang. Då vår omtyckta reskontrachef går vidare mot nya utmaningar söker vi nu dig som vill vara med på vår utvecklingsresa och leda ett team med stark gemenskap.

Din roll
Som reskontrachef leder och utvecklar du reskontraenheten bestående av fyra medarbetare och samverkar brett inom koncernen. Du arbetar nära redovisning och Business Controlling, systemägare inom IT-enheten samt med motparter hos Wise Groups olika dotterbolag. Wise Group sitter i nyrenoverade House of Wise på Östermalm i centrala Stockholm. Under rådande pandemi arbetar vi huvudsakligen från våra hemmakontor.

Ansvarsområden
  • Ledning och utveckling av medarbetare
  • Arbete i kund- och leverantörsreskontra
  • Aktivt deltagande i ledningsgrupp samt andra samarbetsforum
  • Ansvar för väl fungerande processer inom kund- och leverantörsreskontra
  • Ansvar för uppföljning av betalningsvillkor mot kund och leverantör
  • Ansvar för inkassoverksamheten i koncernen
  • Månatlig rapportering till dotterbolagen avseende likviditet och inköp
Som Reskontrachef är du även aktiv ute i verksamheten för att skapa ökad ekonomisk förståelse och på så sätt kunna bidra till utvecklingen i enlighet med koncernens plan.

Din bakgrund och person
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet alternativt mångårig erfarenhet av en liknande roll samt god problemlösningsförmåga. Du har arbetat med kund/leverantörsreskontra, kan stämma av balanskonton, arbeta med reserveringar och har god förståelse för redovisning och flöden. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift och har tidigare erfarenhet av att som chef och ledare utveckla medarbetare.

För att trivas och bli framgångsrik hos oss har du ett stort systemintresse och motiveras av att nyttja system på ett effektivt sätt samt att anpassa processer och rutiner till detta. I denna roll behöver vi också dig som har arbetat med Cash Management och utveckling av detta. Då vi är ett Shared Service Center söker vi dig som tidigare arbetat processorienterat i ett medelstort eller stort bolag. Har du arbetat i en börsnoterad koncern är detta meriterande. Likaså om du har erfarenhet av att driva förändringsprojekt.

För att trivas hos oss är du en person som kan driva både dig själv och andra, som arbetar strukturerat, proaktivt och som kan lösa problem självständigt. Du trivs i en föränderlig vardag och i en roll där du får jobba både med detaljerna och med helheten. Att löpande arbeta med förbättringar motiverar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt. Du har lätt för att bygga relationer, att samarbeta och skapa välfungerande team. Då vi är en koncern med innovativa och drivna medarbetare behöver du ha integritet och mod att utmana när det behövs.

Passar vi dig?
Vi tror att framgångsrika företag byggs av passionerade människor. Det är inte en affärsidé eller en teknisk lösning i sig som ger konkurrenskraft och gör företag framgångsrika utan det är människors engagemang. Människor som får använda hela sin potential och kraft kan förändra världen.

Wise Group hjälper företag att nå försprång genom människor. I våra dotterbolag finns specialister som ser till att företag rekryterar rätt från början, utvecklar starkt ledarskap och skapar förutsättningar för medarbetarna att växa och utvecklas. Vi människor mår bra när vi får använda vår fulla potential. Genom att bidra till våra uppdragsgivares framgång bidrar vi till ett mer mänskligt och modigt näringsliv. Läs gärna mer på www.wisegroup.se

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Wise Group med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.