Vi söker en Ekonomichef som vill driva förändring

Vi söker en Ekonomichef som vill driva förändring

Vill du vara med och arbeta med en av vår tids största utmaningar. Nämligen hur vi kan minska klimatavtrycket och samtidigt bidra till ett hållbart samhällsbyggande. På Wiklunds gör vi det på riktigt! Via smarta logistik-lösningar och hållbar återvinning hjälper vi kunderna att ta ansvar. Vi söker dig som vill arbeta med dessa frågor i ett tryggt företag med ett härligt gäng där du får utveckla, förändra, förbättra och leda människor.

Arbetsbeskrivning
Som Ekonomichef hos oss ansvarar du för koncernens redovisning och finansiella rapportering. Du driver, förbättrar och vidareutvecklar processer, rutiner och system för redovisning-, rapportering- och bokslutsarbete. Du har personalansvar för ekonomiavdelningen bestående av tre medarbetare. Du tillhör ledningsgruppen där vi tillsammans har en öppen och trevlig dialog om våra mål och vägen dit.

Då vi har en platt organisation där ansvaret att driva utveckling för varje funktion ligger på respektive ledningsmedlem och då beslut och utveckling sker med korta beslutsvägar är det viktigt att du trivs med att ha ansvaret för att sätta strategier, processer och mål, till att kunna gå in och arbeta operativt i det dagliga.

Med ett intresse av att förstå verksamhetens och ekonomiavdelningens behov tar du fram arbetsmetoder, verktyg och system samt ser till att dessa implementeras. Systematiskt ser du till att digitala rapporter och statistik finns till hands för våra chefer och funktioner.

Vem är du
Som person drivs du av att få ta ansvar, utveckla, förbättra och tar egna initiativ. Du är affärsinriktad, lösningsorienterad och analytisk. Du motiveras av att träda in i en roll där du både får arbeta med strategier och processer och delta i det operativa arbetet. Du har förmågan att prioritera och strukturera upp ditt och andras arbete och vet vikten av att leverera i tid. Du leder utifrån ett involverande ledarskap och vill se dina medarbetare växa och lyckas och skapar tydliga målsättningar och strukturer för teamet. Vi ser att du är en trygg ledare som genom ditt sätt att leda skapar välfungerande och engagerade arbetsgrupper. Du vet hur du ska anpassa din kommunikation efter person och situation och behärskar svenska i tal och skrift. Du är prestigelös och trygg i dig själv och har en vilja att ständigt bli bättre på det du gör och ditt ledarskap.

Vi söker dig som har universitet- eller högskoleexamen inom ekonomi med redovisningskunskaper eller motsvarande erfarenhet. Vi ser att du har ett stort intresse av digitalisering och automation av ekonomiska processer.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en nyckelbefattning, direktrapporterande till vd, med intressanta och varierande arbetsuppgifter i en organisation där din utveckling endast begränsas av dig själv. Wiklunds ligger i framkant och vi hoppas att du vill vara med och bidra till att utveckla företaget ytterligare.

Ansökan
Låter tjänsten intressant, vill du bli en av oss, då är det hög tid att skicka iväg ansökan. Vi arbetar löpande med urvalet så se därför till att skicka in din ansökan så fort du kan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR Chef Linda Heijne på telefon 08-505 956 08. Skicka din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Kontaktperson Linda Heijne
Telefon 08-505 956 08
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.wiklunds.se/
Sista ansökningsdag 10 nov 2020 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wiklunds riktar sig mot fastighets- & byggbranschen inom Stockholm-Mälardalen. Wiklunds erbjuder logistik-lösningar som skapar mervärden för våra kunder. Med över 60 års erfarenhet är Wiklunds ett välrenommerat tjänsteföretag inom transport-, bygg- och återvinningsbranschen. Företaget har sin huvudverksamhet i Mälardalen med huvudkontor i Järfälla. Företaget omsätter ca 360 miljoner, har ca 220 anställda och hanterar årligen över 100 miljoner kilo avfall för återvinning. För mer information om Wiklunds hänvisas till hemsidan www.wiklunds.se