Teknisk säljare

Teknisk säljare

Befattningen är en del av den svenska organisationen samt en del av den globala försäljningsorganisationen.

Du förväntas ge en stark lokal försäljningsnärvaro och utveckla den skandinaviska marknaden med en långsiktig vision och engagemang - särskilt med fokus på nykundsbearbetning, affärsutveckling och en proaktiv försäljningsagenda.

Du blir en central del av ett anrikt företag med tillväxtplaner och får möjlighet att arbeta med högkvalitativa tekniska lösningar i nära samarbete med intressanta kunder och du arbetar i en internationell kontext.

Din profil
Vi söker dig som är säljorienterad och tekniskt intresserad – du är angelägen att identifiera, utforska och utveckla nya affärer samt att arbeta med och tillhandahålla lösningar som är anpassade efter kundens specifika behov. Welser har en mycket stark historia och arv, och det huvudsakliga talade språket i bolaget är tyska varför det är en fördel om du talar och förstår tyska.
  • Tyska språket - grundläggande nivå krävs.
  • Hög grad av teknisk förståelse och/eller intresse.
  • Meriterande med erfarenhet från stålbranschen (stål- och metallbearbetning) samt försäljning.
  • Kanske har du några års erfarenhet som försäljningsingenjör eller teknisk säljare eller/och har en utbildning inom maskinteknik/produktionsteknik/projektledning.
  • Som person är du driven och positiv med hög uthållighet, strukturerad och har en stark kommunikativ förmåga.
  • Körkort.
  • Goda IT-kunskaper.
Om du är intresserad är du välkommen att söka, med personligt brev och CV, via www.mercuriurval.com (ref.nr. SE-14347). Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Marcus Tingland marcus.tingland@mercuriurval.com
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mercuriurval.com/sv/Countries/Sweden/
Sista ansökningsdag 2 okt 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Welser Profile är ett mer än 350 år gammalt österrikiskt familjeföretag och Europas ledande tillverkare och leverantör av högkvalitativa rullformade stålprofiler och rör.

Sedan början av 1960-talet, då man började rullforma, har man genomgående investerat i nya teknologier och utökade kapaciteter.

Welser har idag tillverkning på fyra orter i Österrike, Tyskland och USA, över 90 rullformningslinjer med upp till 60 omformningssteg och ca 2.500 medarbetare.

Under ca 60 år har Welser skapat och åstadkommit massor! Mer än 23.500 individuella profiltvärsnitt och skräddarsydda lösningar har levererats från våra österrikiska och tyska fabriker runt om till hela världen. Ständigt förverkligas nya idéer till optimerade profillösningar!

Welser i Skandinavien
Welser Profiler insåg tidigt potentialen på den nordiska marknaden och etablerade redan 1978 AB Welser Profiler.

Welser har aktivt stärkt sin position på den skandinaviska marknaden och har idag en omsättning på 10 MEUR med målet att växa till minst 15 MEUR. Den nuvarande kundportföljen inkluderar välkända industriföretag och potentialen för att öka direktförsäljningen av specialprofiler i Skandinavien är mycket stark. Läs mer på www.welser.com