Category Manager till Office Depot

Category Manager till Office Depot

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med vårt unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är vi kontorets One Stop Shop vilket ger våra kunder ett enklare kontorsliv. Nu välkomnar vi en Category Manager som är redo för nästa steg i sin karriär. Har du erfarenhet av att driva kategori – och produktutveckling och brinner för affären? Då kan du vara vår nästa stjärna!

Din Roll
Som Category Manager är du kommersiellt ansvarig för din kategori med ett affärs- och lönsamhetsansvar. Du sätter mål, strategier, kategoriplaner i nära samarbete med övriga kategorichefer och ansvarar för sortimentsutveckling inom ditt kategoriområde. Du upprättar kalkyler och prognoser samt ansvarar för att säkerställa konkurrenskraftiga affärer. Eftersom målet är att leverera ett aktuellt och attraktivt sortiment håller du dig uppdaterad genom aktiv omvärldsbevakning, följer upp trender och genomför kontinuerliga sortimentsrevideringar. Du arbetar nära våra leverantörer och har ett nära internt samarbete med våra andra kategorichefer, försäljning, varuförsörjning och butiker. Vidare kommer du bl.a. att:
  • genomföra ekonomisk uppföljning av såväl enskilda produkter som hela kategorin
  • ta fram åtgärdsplaner där förbättringar krävs
  • aktivt samarbeta med marknadsavdelningen kring kampanjprogram och nyhetslanseringar
Du är placerad på vårt moderna kontor i Solna och rapporterar till Inköpschef.

Din profil
Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning samt ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från detalj- eller dagligvaruhandeln. Du har erfarenhet av att driva kategoriinitiativ, arbeta med sortimentsutveckling och långsiktig sortimentsplanering. Rollen innebär ett nära samarbete med våra leverantörer, därför ser vi att du har god erfarenhet av inköp. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen ser vi du har stort eget driv, stark affärsmässighet och en god kommunikativ förmåga med fallenhet för att bygga goda och professionella relationer. Du är trygg med att arbeta självständigt, tar stort eget ansvar och har ett genuint intresse för produkt- och sortimentsutveckling, långsiktiga affärer och strategiskt förbättringsarbete.

Vi erbjuder
Du erbjuds en plats i en flexibel och prestigelös organisation, som präglas av stark teamkänsla och högt engagemang – där din kompetens kommer att göra skillnad. Vi lever och lär att vår personliga service till kunden är det mervärde som gör oss till det självklara valet av leverantör och samarbetspartner, vi gör ditt kontorsliv enklare.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 9 juni 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Du kan även enkelt ansöka med din LinkedIn profil som CV. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Julia Winberg, 073 527 09 05
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare, Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.officedepot.se/office-depot/om-oss
Sista ansökningsdag 9 juni 2019 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med det unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är Office Depot kontorets One Stop Shop vilket ger kunderna ett enklare kontorsliv. Office Depot erbjuder inte bara alla tänkbara förbrukningsvaror till kontoret, utan även möbler, profilprodukter, utskriftslösningar, kaffemaskiner och mycket mer. Oavsett om det är ett litet lokalt eller stort multinationellt företag kan Office Depot erbjuda anpassade och skräddarsydda lösningar avseende allt från sortiment, beställningar och leverans. Företaget omsätter drygt 1 miljard sek och har ca 300 medarbetare. Mer information om Office Depot finns på www.officedepot.se