Ekonom till rollen som Systemspecialist till WSP, Stockholm

Ekonom till rollen som Systemspecialist till WSP, Stockholm

WSP Sverige AB söker en Systemspecialist till en bred roll med många kontaktytor inom både ekonomi och IT. Rollen innebär ett ansvar för våra system Visma PX och Visma Control och du kommer att driva förbättringsprojekt, hantera komplexa frågor och utbilda användare. På WSP kommer du som Systemspecialist att vara med om en förändringsresa i ett bolag med stark tillväxt. Du rapporterar till redovisningschefen och din arbetsplats finns i trevliga lokaler i Globen. Tycker du att det verkar intressant? Tveka inte att höra av dig!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Systemspecialist
 • Systemspecialist för Visma Control och Visma Px
 • Löpande initiera och driva kontinuerliga förbättringar av systemet i samarbete med användare och management.
 • Hantering av komplexa ärenden, felsökningar och analyser.
 • Framtagande av underlag till Intern- och Extern revision.
 • Ansvar för användarbehörigheter samt ansvar för kopplingen mellan Visma och andra system.
 • Samordna samt hålla i utbildningar av nya och befintliga PX användare.
 • Vid förvärv ansvara för upplägg av införandet i PX
 • Delta i förvaltningsgruppen "Ledning och administrativa system".
 • Delta i kommande Globalt ERP projekt.
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är högskoleekonom i grunden med god förståelse för redovisning i komplexa organisationer och vi ser revisionserfarenhet som meriterande. Du har utvecklat ett genuint intresse av processer, system och kravställning av system. Antingen arbetar du som systemkonsult idag alternativt har du ett superuser-ansvar inom en ekonomiavdelning som du vill vidareutveckla. Rollen är bred vilket kräver intresse av att arbeta i en roll med många kontaktytor inom både ekonomi, IT och revision. Dina kunskaper inom Excel är mycket goda och erfarenhet av Visma PX är självklart en stor fördel men inget krav då även kunskap av andra system är av intresse. Förutom Visma PX använder vi Visma Control, UBW, HFM, Qlikview och Qlik Sense samt Officepaketet. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas och passa in i rollen som Systemspecialist på WSP är du en driftig och lösningsorienterad person som har ett tydligt målfokus och ser möjligheter istället för problem. Du har en god social förmåga med en positiv attityd och din pedagogiska förmåga är utmärkt eftersom rollen innebär att samordna och hålla i interna utbildningar av systemet Visma PX. WSP växer vilket skapar en dynamisk och föränderlig miljö vilket rätt person måste uppskatta. Du är en lagspelare som trivs i samarbete med andra, du är serviceinriktad och bra på att kommunicera på svenska och engelska och kan förmedla ditt budskap till olika mottagare.

Placering: Stockholm
WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag. WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 200. Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare. Läs mer på www.wsp.com.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming 070 - 750 22 76, Anette Wickholm 070 -712 98 08 eller Martin Nyström 070 - 166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Accountant, IT Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, kalkylerare, omvärldsbevakning, koncerncontroller, koncernredovisning
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (58 dagar kvar)