Projektteknisk områdeschef

Projektteknisk områdeschef

Vi söker nu en OEM Projektteknisk områdeschef till vår kund W-M Alitea
Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) är erkänd som en ledande tillverkare av peristaltiska pumpar och tillhörande produkter inom flödesteknik för företag inom bland annat biopharm, medicinsk teknik, livsmedel och kemi. W-M Alitea har tio etablerade varumärken med olika expertområden som tillsammans erbjuder lösningar för våra kunders pump- och flödestillämpningar. Under varumärket Alitea marknadsför WMFTG pumphuvuden och panelmonterade drivenheter för OEM- kunder och maskintillverkare som behöver få ut utrustning snabbt och med låg utvecklingskostnad. Genuina ”fit and forget” lösningar som ger lång och förutsägbar livslängd.

W-M Alitea har ca 40 anställda i Sverige med egen tillverkning, planering och ingenjörsavdelning. De har sin produktion och kontor i Hammarby Sjöstad och har funnits i branschen i 40 år.

I rollen som OEM Projects Engineering Area Manager arbetar du i direkt kontakt med W-M Aliteas säljbolag runt om i världen och tillhandahåller teknisk support och expertis för att kunna leverera och erbjuda en förstklassig produkt anpassat efter kundens behov. Kunderna finns över hela världen och täcker många olika branscher.

Förutom att du blir teknisk expert gentemot säljbolagen samt att du kan produkterna i detalj har du andra ansvarsområden som bland annat är att:
  • Projektleda en produkt från kundens önskemål, från offert till order, genom prototyper och slutligen en kommersiell produkt.
  • Ansvara för ritningar, dokumentation och tester av hög kvalitet för produkterna, samt samarbeta med kvalitetschefen för att se till att dokumentationen följer ISO-standarder.
  • Delta i kundmöten och mässor runt om i världen, innebär en del resor (efter Covid-19).
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är kundorienterad, kommunikativ och trivs i en roll med brett kontaktnät inom och utanför organisationen. Rollen kräver en god samarbetsförmåga samt intresse för problemlösning. Vi söker dig som har ett driv och en ambition - du vill framåt! Utöver ditt driv ser vi det dessutom viktigt att du genuint är intresserad av teknik för att hela tiden kunna utveckla produkter och arbetssätt.

Vi vill se vilja till att lära sig, du är nyfiken på nytt men har i grunden flera års relevant erfarenhet av tekniska lösningar i samarbete med kund, dokumentation, ritningar samt kunskap om kvalitetssystem. För att passa i rollen ser vi att du har god förståelse för kommersiell verksamhet samt god vana av att leda projekt.

Krav - Bachelor/ Master of Science med inriktning maskinteknik, kemisk apparatteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande - Erfarenhet av arbete i en Lean organisation
  • Erfarenhet av arbete i affärssystemet Microsoft AX
  • Erfarenhet av förhandlingar
Utvecklingsmöjligheter

Alitea är ett litet företag, vilket gör att det finns stora möjligheter att forma en ljus framtid samtidigt som de ingår i en större koncern. Tjänsten ger möjlighet till att utveckla människor och organisation i Sverige men också ett brett internationellt kontaktnät. Alitea strävar efter att ha en mångfaldig, innovativ och jämlik företagskultur. Självklart ett företag med högt i tak, stor plats för humor och med en entusiasmerande atmosfär.

I denna rekrytering samarbetar W-M Alitea med Prowork AB. Frågor om tjänsten besvaras av Robert Gidlöf, som nås på 076-88 22 587, alternativt robert@prowork.se. Vi hanterar alla ansökningar fortlöpande. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Mer info
Kontaktperson Cecilia Grönlund
Telefon 070-9838465
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Prowork Bemanning AB
Hemsida https://www.watson-marlow.com/se-sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)