Head of Business Control till Volvo Car Retail, Stockholm

Head of Business Control till Volvo Car Retail, Stockholm

Vi söker nu en Head of Business Control med stort intresse för bilbranschen och som vill anta uppdraget att leda och utveckla Volvo Car Retails controllerfunktion. Du kommer även ha en nyckelroll i arbetet att utveckla verksamheten i stort och på så sätt vara med och göra skillnad på riktigt.

Du kommer ha personalansvar för fyra controllers och rapportera till CFO. I din roll ger du, tillsammans med övriga controllers, stöd till företagsledningen och verksamheten vad gäller analyser, budget och prognos. Du ansvarar för den interna uppföljningen och övergripande analysen samt driver förbättrings- och förändringsprojekt för att på bästa sätt koppla ekonomistyrningen till affärsmålen och effektivare processer.

För att lyckas i rollen tror vi att du har ett väl utvecklat affärssinne och med stor analytisk förmåga har lätt att förstå samband och helhet. Du uppfattas som en handlingskraftig person med nyfikenhet och framåtanda, men arbetar samtidigt uthålligt, konsekvent och kan prioritera för att fullfölja planer och strategier. Du har stark kommunikations- och presentationsförmåga, en särskild talang för att skapa engagemang genom nära relationer och drivs av att skapa värde tillsammans med andra. Med hög integritet och smidighet bygger du både förtroende och samarbeten.

Du har akademisk examen inom ekonomi, hög kompetens inom redovisning och ekonomisk analys och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Med stort intresse för att utveckla kvalificerad verksamhetsstyrning, kombinerar du analys och struktur med lösningsorienterad helhetssyn. Vi ser gärna att du har vana att arbeta i större bolag med hög grad av komplexitet och tvärfunktionella samarbeten.

Vill du ha en nyckelroll i ett kompetent finansteam och vara med i ett dynamiskt skede där Volvo Car Retail utmanar och driver innovation för framtidens fordonsaffär - då vill vi höra av dig!

Varmt välkommen med din ansökan via maquire.se, som Volvo Car Retail samarbetar med i denna rekrytering. Intervjuer pågår. Om du har frågor, kontakta gärna Anna Åkesson, 0763-38 87 96, anna.akesson@maquire.se.

Om Volvo Car Retail
Våra kunder är alltid på väg. Dygnet runt, året runt ser vi till att deras vardag fungerar. Vi erbjuder verkstadstjänster samt nya och begagnade bilar från Volvo och Polestar. Vi är 400 medarbetare på 11 anläggningar i Stockholm, Göteborg och Enköping. Vår ambition är att ligga i absolut framkant, driva innovation och skapa framtidens hållbara mobilitetslösningar. För alla.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilindustrin, våra produkter och vårt företag genomgår stora förändringar och det är en spännande utveckling att vara en del av. Volvo Cars ambition med att driva en helägd återförsäljare i Sverige, är att ligga i absolut framkant och skapa en kundupplevelse utöver det vanliga. Som ledare hos Volvo Car Retail ges du möjlighet att få vara med och påverka hur framtidens retail inom bilbranschen kommer att se ut och fungera! Med hjälp av 11 anläggningar i tre regioner ser vi till att alltid ligga nära kunden samtidigt som vi har ett uppdrag att driva innovation och agera mot bättre och mer hållbara mobilitetslösningar och en sömlös kundupplevelse. Läs mer på volvocars.se/retail