Redovisningschef Sverige till Visma Retail

Redovisningschef Sverige till Visma Retail

Rollen
Som Redovisningschef Sverige, bidrar du aktivt till att uppnå divisionens och finansfunktionens gemensamma mål med utveckling av ett professionellt verksamhetsstöd. Ditt personalansvar avser tre ambitiösa medarbetare och ni har ett nära samarbete med motsvarande redovisningsenhet i Norge. Du är ansvarig för vårt svenska Shared Service Center som hanterar redovisningen för 5 svenska bolag inom retaildivisionen. Du utför analyser, upprätthåller kontakt med myndigheter och revisorer och driver arbetet med att ständigt förbättra avdelningens rutiner och processer. Ambitionen är att alltid ligga längst fram med automatisering och effektiva systemstöd.

Ansvarsområden
  • Leda och styra arbetet med löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra, periodiseringar, bokslut och rapportering för retaildivisionens svenska bolag.
  • Extern rapportering i form av årsredovisning, moms och skattedeklarationer m.m.
  • Agera kontaktperson för myndigheter och revisor.
  • Ansvar för att koncernens redovisningsprinciper efterföljs. Bevaka nya regler och föreskrifter och säkerställa att bolagen följer gällande regelverk.
  • Ansvar för bolagens inkomstbeskattning, skatteberäkningar och övrig hantering av frågor inom inkomstskatt.
  • Bokslutsarbete och avstämningar.
  • Upprätta årsredovisning för bolagen.
  • Leda och delta i aktiviteter och projekt för att öka kvalitet och effektivitet i divisionens redovisning/rapportering.
  • Personalansvar för tre medarbetare.
Din bakgrund
Vi söker dig som har ekonomiutbildning på högskolenivå med en gedigen erfarenhet av redovisning/revision och bokslutsprocessen i sin helhet. Tidigare erfarenhet av personalansvar är en fördel. Du har en bred kunskap inom redovisningstekniska frågor (GAAP, IFRS) och är van att även hantera alla operativa redovisningsfrågor inom ansvarsområdet. Du har en hög IT-mognad och systemintresse.

Vi ser gärna en bakgrund med kombination av flera års erfarenhet från revision med några års operativ erfarenhet som redovisningsansvarig. Som redovisningsansvarig är du trygg i ledarrollen, har en prestigelös, lösningsorienterad positiv inställning samt är van att ta ansvar fullt ut.

Du gillar högt tempo och arbetar proaktivt samt gillar kombinationen av det operativa redovisningsarbetet, även de basala uppgifterna, och det övergripande framåtriktade strategiarbetet. Vidare är du lugn och strukturerad med integritet samtidigt som du är bra på att bygga relationer och förstår vikten av samarbete och ett coachande ledarskap.

ErbjudandeVisma erbjuder möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern. Hos oss trivs du som sätter resultat och affärsnytta före prestige och vill arbeta i ett lönsamt och växande bolag där din insats gör skillnad. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt en balans i tillvaron där du får utrymme att ta eget ansvar.

Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Visma arbetar efter målsättningen att utforma arbetsuppgifterna så att de ger dig möjlighet till variation, omväxling, sociala kontakter och yrkesmässig utveckling.

På Visma är vi stolta över alla våra duktiga, kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar -Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se eller 076-000 18 79. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2018-08-12 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Tjänsten är placerad centralt i Stockholm.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 12 aug (54 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma är en ledande leverantör av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma brinner för att effektivisera affären för våra kunder och hos oss kan du bland annat arbeta med systemutveckling, affärsutveckling, IT-projektledning, ekonomi, konsultverksamhet och försäljning. Läs gärna mer på: www.visma.se