Vi söker en erfaren UX Designer till Stockholm

Vi söker en erfaren UX Designer till Stockholm

Vill du jobba med att underlätta vardagen för människor? Skapa nytta, och ha möjlighet att påverka på riktigt? Som UX designer på Visma är du med och skapar lösningar som underlättar för individer, deras företag och hela samhället. Nu söker vi en UX designer till Visma Proceedo, en del i vårt erbjudande från inköpsbehov till betalning!

Varje dag görs tusentals inköp i arbetet, allt från mobiltelefoner till vägbyggen. Våra verktyg används av både små och stora organisationer och mängder av människor med olika erfarenheter. Det ställer stora krav på flexibla OCH användarvänliga lösningar. Du som erfaren UX designer vet att den kombinationen är en utmaning, något du även gillar.

Vem vi söker
Vi letar efter dig som brinner för att lösa komplexa problem och som driver insikts- och designarbetet framåt. Med utgångspunkt i användarnas behov och våra affärsmässiga mål bidrar du med ideer, lösningsförslag, prototyper och användningstester.

Du jobbar alltid nära både utvecklingsteamet, produktledning och kunderna. Du väljer arbetsmetoder och verktyg som passar situationen och kommunicerar så alla förstår. Du vet att idéer och koncept kan testas tidigt och itereras, men också att det finns en verklighet där du behöver balansera MVP med långsiktiga förbättringar. Du har stort eget driv, stämmer av och involverar de personer som behövs.

Din bakgrund
  • 3-5 års arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter
  • Har relevant utbildning eller inom design, interaktionsdesign, tjänstedesign eller motsvarande
  • God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska
  • Erfarenhet av hela designprocessen, från user research, interaktionsdesign och användningstester
  • Har arbetat med agila metoder (scrum/kanban)
  • Är analytisk, strukturerad och kreativ
  • Det är en fördel om du har erfarenhet av mobil- och responsiv design och har designat arbetsverktyg tidigare
Vad vi erbjuder
Som UX designer på Visma har du mängder av möjligheter att både jobba med det du älskar och lära dig mer. Vi har centralt metod- och designstöd som assisterar både designers och team som vill lära sig. Du blir en del i vårt växande nätverk på över 130 domänexperter inom UX, tjänstedesign och produktdesign. Vi ses regelbundet och driver många gemensamma frågor och utbyter erfarenheter.

Inom Procurement-området jobbar vi i ett litet designteam inom samma domän och det finns alltid någon kollega redo att bolla idéer, göra designkritik eller planera en workshop med. Du har också stöd av UX Lead/Architect i val av arbetsmetoder och planering. Vill du redan nu läsa mer om vårt fenomenala UX-nätverk kan du klicka dig in på https://ux.visma.com/.

Du blir också en del av Vismakoncernen, en av Europas mest expansiva tech-koncerner med plats för dig att växa, både professionellt och som individ. På Visma jobbar du i en snabbrörlig och vänlig miljö med stor möjlighet att påverka. Vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet och flexibilitet. Vi pratar inte bara om den digitala utvecklingen - vi leder den!

Ansökan

Sista ansökningsdag är 14 mars 2021 men sök redan idag då vi går igenom ansökningar löpande. Om du skulle ha några frågor om tjänsten eller Visma, kontakta David på david.asarnoj@visma.com (utvecklingschef för Proceedo) eller Nina på nina.boljang@visma.com (UX Lead för Proceedo)

Tjänsten är inledningsvis ett vikariat (1,5 år), med goda möjligheter till förlängning.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma Proceedo AB tillhandahåller molnlösningar för inköp- och fakturahantering (Purchase-to-Pay) till offentlig och privat sektor. Vi är 85 medarbetare anställda i Stockholm, Göteborg, Oslo, Riga, Vilnius och Sibiu. Våra kunder finns i Sverige, Norge Finland och Danmark. Vi söker nu dig som vill vara en viktig del i vår tillväxtresa där vi genom best of breed produkter skapar värde för våra kunder.