Senior Key Account Manager!

Senior Key Account Manager!

Har du hittat ett vinnande koncept för att vårda dina kundrelationer lite extra? Har du samtidigt ett affärsmässigt tänkt och hittar vägar för att kunden verkligen ska få nytta i sina investeringar? Är du dessutom innovativ och en fena på offentliga upphandlingar så tror vi att du har hamnat rätt!

Hos oss i Visma Enterprise kommer du inte bara att arbeta för en av Europas ledande IT-koncerner. Du kommer att vara omringad av en miljö som kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare och vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet samt flexibilitet. Visma är mer än bara systemlösningar- våra lösningar svarar på riktiga utmaningar med syfte att förenkla våra kunders vardag.

Om rollen

I rollen som Sales Executive kommer du att ingå i ett säljteam som idag består av 8 drivna KAM:ar som tillsammans brinner för att skapa lysande kundupplevelser och att effektivisera kundernas vardag med hjälp av våra system. Med ett starkt team i ryggen kommer du självständigt att ansvara för att driva alla steg i försäljningen. Du kommer bemästra allt från prospektering via kundsamtal och möten, till demo, förhandling och erbjudanden. I rollen kommer du att hantera komplexa säljsituationer med fokus på att utveckla affären under processens gång. Förutom att ta hand om dina egna kunder kommer du också aktivt deltaga i interna affärsutvecklings-initiativ. Placeringsort tänker vi oss i första hand är Stockholm, Göteborg eller Malmö, men vi rätt kandidat kan andra orter där vi har Visma-kontor övervägas.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Strategisk och proaktiv bearbetning av dina befintliga kunder med fokus på kundnöjdhet samt merförsäljning och utveckling av affärsrelationer.
 • Att arbeta fram och presentera erbjudanden/offerter/anbud för affärsmöjligheter baserat på kundbehov/värde för att skapa nytta i kundens nya investeringar.
 • Svara på upphandlingar och driva taktiska möten. Vara med i förhandlingar samt ansvara för prissättning och avtalsskrivning i samverkan med BID-manager och Product Marketing Manager.
 • Utbilda kunder om produkter och nyheter.
 • Korsförsäljning av Vismas produkterbjudanden
Vem söker vi?
För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara en lagspelare som har förmågan att kommunicera och samarbeta med intressenter i olika sammanhang. Samtidigt trivs du även med att arbeta självständigt med eget driv och stort resultatfokus. Vi söker dig som är affärsinriktad och lösningsorienterad och som trivs i en snabb och föränderlig miljö.

Vi tror att du har relevant utbildning inom exempelvis försäljning, marknadsföring eller ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. För att lyckas i rollen ser vi att du har runt 10 års erfarenhet inom försäljning där du under minst några år har hanterat publika kunder och lagen om offentlig upphandling. Du har kännedom om IT och mjukvara och är kunnig inom Saas tjänster och lösningsförsäljning. Du behöver även ha flytande kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

En eller flera av följande kunskaper är meriterande:
 • Erfarenhet av att arbeta med försäljning mot stora kunder inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av en liknande roll (KAM, sales manager, sales executive på större IT-bolag)
 • Påvisat goda resultat av komplex lösningsförsäljning (B2B)
 • Erfarenhet av stora förhandlingar/upphandlingar
 • Kunskap av att implementera affärs- eller bokföringssystem och komplexa helhetslösningar.
 • Kunskap inom våra större lösningar: Affärslösningar, Sesam, Personec P
 • Vana av att kommunicera med höga beslutsfattare i organisationer
Ansökan

Du söker tjänsten via länken. Vi kommer gå igenom urvalet och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Sofia Skog, Commercial Director: sofia.skog@visma.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 12 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 741 miljoner euro under 2020 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.