Konsultchef till Visma Software

Konsultchef till Visma Software

Vill du vara med och bygga framtidens konsultavdelning med oss på Visma Software? Då kan detta vara rätt roll för dig! Vi söker nu en nytänkande och trygg konsultledare till vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm.

Visma Software AB är ett bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi är en ledande leverantör inom affärssystem till medelstora och stora företag i Sverige. Vi erbjuder affärssystemen Visma Business, Visma Control, Visma PX, Visma.net, Visma TransPA och Visma.net Project Management. Vi är totalt cirka 145 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Munkedal. Vårt uppdrag är att genom innovation göra ekonomihantering, verksamhetsuppföljning och personaladministration både enklare och roligare. Allt för att våra kunder ska behöva lägga minimal tid på administration och mer tid på att utveckla sin core business.

Om rollen
Som konsultchef leder du och har fullt personalansvar för ett kompetent team med cirka 10 st applikationskonsulter och projektledare som är specialister på våra lösningar. Våra konsulter hjälper kunderna med bland annat projektledning, implementationer, uppgraderingar, utbildningar och anpassningar.

I rollen ansvarar du för att teamets leverans av konsulttjänster och kundprojekt utförs enligt uppsatta mål för kvalitet, debiteringsgrad och lönsamhet. Som konsultchef är du även ansvarig för att driva våra erbjudande framåt genom en strategisk och nytänkande approach kring exempelvis prissättningsmodeller, tilläggsförsäljning, bemanning och resursplanering. Du förväntas jobba tight mot våra stora nyckelkunder och utveckla samarbetet med fokus på kundnytta och kundnöjdhet.

Utan engagerade och kompetenta medarbetare är vi ingenting. Ett stort fokus i rollen är såklart att genom ett förtroendeingivande ledarskap coacha och utveckla dina konsulter i gruppen samt arbeta strategiskt för en hög eNPS-score (medarbetarengagemang). Totalt är vi ett 40-tal konsulter i bolaget uppdelade på tre olika team. Du jobbar därför tight i en konsultledningsgrupp tillsammans med våra två andra duktiga konsultchefer som leder varsitt team, och självklart med vår Head of Professional Services som du även rapporterar till. Vi hoppas att du tillsammans med oss vill utmana traditionella arbetssätt och tänka nytt kring konsultrollen, kundrelationer och processer.

I din roll ingår även att:
  • Delta vid planering av verksamhetens mål och framtagande av budget och bonusmodeller.
  • Kommersiellt kundansvar för ett antal strategiskt utvalda kunder - säkerställa dess kundnöjdhet, utveckla kundresan, verka för merförsäljning och att vi följer med i kundens livscykel.
  • Aktivt verka för merförsäljning av Vismas andra produkter och tjänster.
  • Med konsultativt stöd från HR säkerställa att bolagets personalprocesser genomförs proaktivt och professionellt. Exempelvis: utvecklingssamtal, lönerevision, rekrytering, onboarding och arbetsmiljöfrågor.
  • Tjänsteresor ingår i rollen. Majoriteten av ditt team sitter i Stockholm, men såväl medarbetare som kunder finns i andra delar av Sverige.
Vem söker vi?
I denna roll är vi framförallt intresserade av dina affärsmässiga drivkrafter och din förmåga att leda och utveckla team. Du har med fördel ledarerfarenhet från IT-branschen eller andra närliggande, projektintensiva branscher. Svenska och engelska som språk hanterar du obehindrat. Vidare ser vi gärna att du har högskoleutbildning inom ekonomi.

För att trivas i rollen bör du vara en strukturerad person som drivs av såväl kommersiella frågor och affärsutveckling, som av ledarskap och medarbetarengagemang. Vi hoppas att du har en förmåga att se på verksamheten med nya ögon och förändra den till fördel för såväl kunden som för bolaget och den enskilda konsulten. Du är en person som ligger i digital framkant och som gillar att driva igenom nya, mer moderna arbetssätt. För att lyckas med detta ser vi att du är förtroendeingivande, stabil och jordnära som ledare. Vidare är du skicklig på att bygga långsiktiga relationer till nyckelkunder och ser nyttan av att jobba smart och proaktivt med kundresans alla steg.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss kliver du direkt in i en spännande förändringsresa som medför möjligheter att självständigt påverka processer och rutiner. Hos oss får varje medarbetare utrymme att initiera nya lösningar och vara delaktig i bolagets utveckling. Vi verkar i en snabbrörlig bransch och är ständigt på tårna för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att ligga steget före våra konkurrenter. Här förväntar vi oss att även du vill och triggas av att driva innovation i vår affär. På Visma Software råder en vänlig och öppen kultur med högt i tak. Vårt bolag kännetecknas av en stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Givetvis erbjuder vi konkurrenskraftiga villkor, kollektivavtal och fina förmåner.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att bifoga en länk till din LinkedIn-profil alternativt CV, personligt brev är frivilligt. I denna process tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vänta därför inte med din ansökan. Vid frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta: Lena Lambert, Head of Professional Services: lena.lambert@visma.com alternativt Emma Blomberg, HR Business Partner: 070-313 7164.

Om Vismakoncernen
Visma är en av Nordens snabbast växande IT-koncerner. Vårt främsta mål är att göra våra kunder mer effektiva. Genom marknadsledande mjukvara och IT-konsulttjänster digitaliserar och automatiserar vi affärsprocesser för 800.000 företagskunder. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande. På Visma är vi stolta över alla våra duktiga och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar - Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 500 anställda, över 900 000 kunder och en omsättning på 11 389 miljoner norska kronor under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.