Applikationskonsult / Projektledare för smart cloud-lösning!

Applikationskonsult / Projektledare för smart cloud-lösning!

Är du en fena inom verksamhetsutveckling, digitalisering och samtidigt en person som gillar systemfrågor? Vill du jobba i en affärsinriktad och projektorienterad roll med stort kundfokus? Då hoppas vi att du kan vara den nya kollegan vi söker till rollen som applikationskonsult och projektledare. Läs mer nedan och ansök så snart som möjligt.

Visma Software AB är ett mjukvarubolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi är en ledande leverantör inom affärssystem till medelstora och stora företag i Sverige. Vi erbjuder affärssystemen Visma Business, Visma Control, Visma PX, Visma.net, Visma TransPA och Visma.net Project Management. Vi är totalt cirka 145 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Munkedal. Vårt uppdrag är att genom innovation göra ekonomihantering, verksamhetsuppföljning och personaladministration både enklare och roligare. Allt för att våra kunder ska behöva lägga minimal tid på administration och mer tid på att utveckla sin core business.

Om rollen
Vi söker nu en affärsinriktad projektledare / applikationskonsult till vår konsultavdelning i Stockholm. I denna roll kommer du att främst arbeta med ett av våra toppmoderna cloudsystem som heter Visma.net Project Management. Visma.net Project Management är en webbaserad affärslösning med stöd för kundhantering, tid, projekt och fakturering. Läs gärna mer om produkten på denna sida

Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara:
  • Grunduppsättning, konfigurering och driftsättning av Visma.net Project Management för Vismas kunder
  • Genomföra workshops och utbilda kunder i systemet
  • Kontakta kunder aktivt vid nya releaser för att visa på mervärde med ny funktionalitet samt boka utbildningar
  • Tillsammans med kund optimera konfigurationen av systemet för högsta effektivitet och värde
  • Vara kundansvarig konsult för ett antal kunder
  • Medverka till merförsäljning genom att aktivt föreslå förbättringsförslag samt breddning av våra produkter/tjänster
  • Proaktivt rådge kund om sätt att använda systemet effektivt
Vi bedriver våra projekt med en väl inarbetad projektmodell, Visma-processen, vilken ger stöd i införandeprocessen genom de olika faserna: förstudie, genomförande, driftsättning samt överlämning till förvaltning.

Tjänsten är placerad på vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm. Delar av arbetet bedrivs även på plats hos kunden varför du som person uppskattar närheten till kravställare och användare. Arbetet fordrar ibland tjänsteresor, i huvudsak inom Sverige.

Vad erbjuder vi dig?
I denna roll får du möjlighet att arbeta med en av marknadens mest moderna lösningar. På Visma Software blir du en del av ett kompetent och jordnära gäng kollegor med varierad bakgrund. Hos oss får varje medarbetare utrymme att initiera nya lösningar och vara delaktig i bolagets utveckling. Vi verkar i en snabbrörlig bransch och är ständigt på tårna för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att ligga steget före våra konkurrenter. Här förväntar vi oss att även du vill och triggas av att driva innovation i vår affär. Givetvis erbjuder vi konkurrenskraftiga villkor, kollektivavtal och fina förmåner. Hos oss får du både glädjen att jobba i ett mindre entreprenöriellt IT-bolag, och samtidigt ta del av kraften och möjligheten det innebär att vara en del av en stark teknologikoncern. Förutom dina härliga kollegor inom vårt bolag, får du 8.000 kompetenta Vismakollegor runt om i Norden och norra Europa.

Vem söker vi?
På Visma brinner vi för lösningar och digitalisering, vilket vi hoppas att du också gör. Vi tror att du är civilekonom med stort system-/IT-intresse alternativt systemvetare med stor förståelse för ekonomiska resonemang. För att på bästa sätt kunna stötta våra kunder i deras vardag och i systemets funktionaliteter tror vi att du själv har god förståelse för vad det innebär att arbeta i konsult- och projektintensiva verksamheter. Kanske har du arbetat i liknande roller tidigare, eller suttit på beställarsidan, och har både den senioritet och den erfarenhet som vi tror krävs för att lyckas i rollen.

Som person är du konsultativ, lyhörd och pedagogisk. Därmed har du lätt för att navigera mellan olika kunder och stakeholders vars behov och utmaningar skiljer sig åt. Du har en god förmåga att omsätta systemlösningar och dess funktioner till verklig affärsnytta för kunden. För att lyckas i rollen bör du ha ett tydligt sätt att kommunicera och trivas i en roll där du sitter i förarsätet och självständigt driver såväl projekten som dina kunder framåt. Du trivs i rollen som projektledare, triggas av problemlösning och gillar att jobba nära kunden i din vardag. Dyker det upp hinder på vägen ser du till att lösa dem utan att tappa modet. Samtidigt är du en vänlig och hjälpsam lagspelare som inte tvekar att omprioritera och ställa upp för dina kollegor när det behövs.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att bifoga CV alternativt en länk till din LinkedIn-profil. Personligt brev är frivilligt. I denna process tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vänta därför inte med din ansökan. Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Helene Sjödin, Konsultchef:
helene.sjodin@visma.com
/ 072-244 51 50

Emma Blomberg, HR Business Partner: emma.blomberg@visma.com / 070-313 7164.

Om Vismakoncernen
Visma är en av Nordens snabbast växande IT-koncerner. Vårt främsta mål är att göra våra kunder mer effektiva. Genom marknadsledande mjukvara och IT-konsulttjänster digitaliserar och automatiserar vi affärsprocesser för 800.000 företagskunder. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande. På Visma är vi stolta över alla våra duktiga och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar - Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Ekonomi, Konsult, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 maj 2019 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 500 anställda, över 900 000 kunder och en omsättning på 11 389 miljoner norska kronor under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.