Business Analyst

Business Analyst

Är du analytiskt lagd? Har du lätt för att förstå kundens behov och kan omsätta din förståelse till systemkrav? Vill du vara en del av Europas mest expansiva tech koncern? Då kommer denna tjänst som Business Analyst hos Visma Product Development att intressera dig!

Visma är en av Europas mest expansiva tech-koncerner med plats för dig att växa, både professionellt och som individ. På Visma jobbar du i en snabbrörlig och vänlig miljö med stor möjlighet att påverka. Vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet och flexibilitet. Vi pratar inte bara om den digitala utvecklingen - vi leder den!

Om produkten

Inom Workforce Management på Visma levererar vi ett system som ser till att hundratusentals människor i Sverige har uppdaterade scheman, att arbetsskift är optimalt tillsatta, att anställda kan checka in och ut från sina arbetspass och att hemtjänsten dyker upp när den ska. Systemet ser även till att all denna aktivitet skapar rätt löner med stöd i rätt avtal. Det är ett kritiskt system som skapar samhällsnytta och ska ta upp så lite tid som möjligt av användarna. Just nu är vi mitt i en galet spännande resa. Vii håller på att föra över produkten till nya teknologier, antalet användare ökar stadigt, och produkten kommer bli ännu smartare. Vi vill nu utöka vårt team med en Business Analyst och hoppas att det är du!

Om tjänsten

Du kommer, med placering på vårt härliga kontor i Lindhagen i Stockholm, att arbeta med en svensk produkt i ett internationellt team. Till din hjälp har du Product Owner, Product Manager, System Architect, Testare och Utvecklare. Du kommer även interagera med våra konsulter, och inte minst, föra dialog med våra fantastiska kunder.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Ta fram kravspecifikationer och user stories för utveckling
 • Analysera pNPS resultat och baserat på detta utforma förbättringsförslag av våra tjänster
 • Föreslå prioritering av nya funktionalitet baserat på kundkrav, strategier och lagändringar. Även validering och uppföljning av lösningen, samt dokumentation av den färdiga funktionaliteten ingår.
 • Analysera lagar, regler och arbetssätt för att kunna föreslå optimal funktionalitet för utveckling
 • Supporta utvecklarna i att förstå specifikationer
 • Utreda och föreslå lösningar för eskalerade supportärenden
 • Genomföra sluttester
 • Process- och kravmodellering
 • Design av informations- och användningsflöden
Din profil:
 • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som Business Analyst, helst inom administrativa system eller verksamhetssystem och -processer.
 • Du har förmåga och erfarenhet av metoder/modeller för att förstå kundens verksamhetsflöden och -krav, samt kan översätta dessa till systemkrav i utvecklingsarbetet.
 • Du har relevant högre utbildning eller motsvarande kunskaper
 • Du kan kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Du kommunicerar det komplexa på ett lättförståeligt och strukturerat vis.
 • Som person är du positiv och utåtriktad, noggrann och ansvarsfull. Du trivs med problemlösning och att arbeta med andra, tycker om att skapa ordning i komplexitet och vågar utmana dig själv och dina kollegor för att uppnå bra resultat.
Är du den Business Analyst vårt team väntar på?

Vi är ett stabilt team av utvecklare som jobbar med scrum, hjälps åt, och försöker ha så roligt som möjligt mellan varven. Vi hoppas att du är intresserad av att bli en i vårt team! Vi genomför urval och kallar till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Rafael Arelin på +46709393969 eller rafael.arelin@visma.com

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma Enterprise is one of five divisions in the Visma Group. We strive to promote competitiveness and contribute to the growth and efficiency of our customers. Visma Enterprise has 3300 employees, located in Norway, Sweden, Denmark, Finland, Latvia and the Netherlands. For years we have been growing fast, both organically and through acquisitions, which provides great career opportunities and personal growth for new and existing talent.

Read more about our culture and your career opportunities in Visma Enterprise here: www.visma.com/jointheambition