Business Control Director till Visma Proceedo AB

Business Control Director till Visma Proceedo AB

Om jobbet
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 200 000 kundavtal och en omsättning på 18.6 miljarder NOK under 2020 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Visma Proceedo AB söker nu en Business Control Director som brinner för affären och tillväxtmöjligheter. Visma Proceedo AB tillhandahåller molnlösningar för inköp- och fakturahantering (Purchase-to-Pay) till offentlig och privat sektor. Vi är 85 medarbetare anställda i Stockholm, Göteborg, Oslo, Riga, Vilnius och Sibiu. Våra kunder finns i Sverige, Norge Finland och Danmark. Vi söker nu dig som vill vara en viktig del i vår tillväxtresa där vi genom best of breed produkter skapar värde för våra kunder.

Om rollen
I rollen som Business Control Director leder du vår ekonomifunktion och arbetar i ledningsgruppen med uppföljning, strategi och analyser för tillväxt. Ditt uppdrag är att leda och styra aktuell verksamhet för att nå uppsatta mål. Du ansvarar för att identifiera strategier för tillväxt i nära samarbete med VD och ledningsgrupp. Business Control Director är en viktig roll för verksamhetsutvecklingen med ansvar för en väl fungerande kvalitativ och effektiv organisation för uppföljning och analys. Du leder två direktrapporterande och ansvarar även för relationen med (inom Vismagruppen) outsourcad redovisningsenhet. Som Business Control Director ingår du i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till Managing Director. Din placeringsort är Stockholm.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Business control - framåtblickande uppföljning och analys
 • Ansvara för arbetet med budget och forecast inklusive rapportering till koncernen i enlighet med Visma-koncernens instruktioner
 • Analysera finansiellt utfall och rapportera avvikelser på månadsbasis
 • Analysera och vidareutveckla affärsmodeller
 • Proaktivt driva business case analyser av befintlig verksamhet för tillväxt
 • KPI rapportering till VD
 • Utveckla interna processer inom finans
 • Delta i ledningsgruppsarbete och styrelsemöten
 • Delta i projekt inom Visma-koncernen
 • Stötta ledare inom organisationen med:
  • KPI rapportering/analyser
  • Försäljningsstatistik/underlag
  • Förbereda finansiellt underlag för strategiskt och taktiskt beslutsfattande.
Vem söker vi?
Vi söker dig som på ett framåtlutat sätt önskar förbättra och utveckla affären. Du är även nyfiken på hur vi strategiskt kan utforska data och dataanalys för kontinuerlig utveckling. Som person besitter du förmågan att skapa tillit och engagemang i en miljö med snabba förändringar. Du trivs i en ledningsgrupp där vi gemensamt tar ansvar för verksamheten och kompletter varandras kompetenser.

För att lyckas i rollen ser vi att du är ödmjuk och pragmatisk med en coachande ledarstil. Du upprätthåller en professionalism inom företaget, med specifikt fokus på kontinuerlig förbättring.

Vidare ser vi gärna att du har följande kvalifikationer:
 • Du har civilekonomexamen eller motsvarande universitets-/högskoleexamen som vi bedömer som likvärdig.
 • Mycket goda erfarenheter inom affärsanalys och affärsstrategi.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Strukturerad, pålitlig, exakt.
Vad erbjuder vi?
Hos oss jobbar du i en av Europas ledande IT-koncerner som kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare och vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet samt flexibilitet.

Visma är mer än bara systemlösningar- våra lösningar svarar på riktiga utmaningar med syfte att förenkla våra kunders vardag och ge dem möjligheten att arbeta smartare. Vi är här för att bidra till tillväxt och välstånd för företag och samhälle. Tack vare våra lösningar förbättrar vi affärer, karriärer och liv.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om Visma Proceedo AB?

https://www.visma.se/purchase-to-pay/

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 mars 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma Proceedo AB tillhandahåller molnlösningar för inköp- och fakturahantering (Purchase-to-Pay) till offentlig och privat sektor. Vi är 85 medarbetare anställda i Stockholm, Göteborg, Oslo, Riga, Vilnius och Sibiu. Våra kunder finns i Sverige, Norge Finland och Danmark. Vi söker nu dig som vill vara en viktig del i vår tillväxtresa där vi genom best of breed produkter skapar värde för våra kunder.