Sales Executive till New Sales hos marknadsledande Visma

Sales Executive till New Sales hos marknadsledande Visma

Drivs du av att utveckla framgångsrika affärer och motiveras av att skapa goda relationer? Vill du jobba i en av Europas mest expansiva IT-koncerner, där din roll kommer ha stor påverkan för vår fortsatta tillväxt?

På Visma Enterprise jobbar vi med verksamhetskritiska lösningar som hjälper våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet istället för administration. Vi söker nu dig som vill vara en del av vårt New Sales team och ha en viktig roll i vår resa där vi fortsätter att skapa digitala möjligheter för våra kunder inom offentlig och privat sektor.

Låter det här som en resa du inte vill missa?

Missa inte chansen att söka till vårt New Sales team i Stockholm. Du välkomnas till en arbetsplats som kännetecknas av öppenhet och högt i tak.

Om rollen
I rollen som Sales executive arbetar du med försäljning mot offentlig sektor. Du kommer i huvudsak jobba med våra lösningar för ekonomi - vår cloudlösning Visma.net Financials, Visma Affärslösningar och våra HR-lösningar med Personec P i grunden.
Rollen ger stora möjligheter för nytänkande då du driver försäljning av vår nya molnlösning Visma.net Financials. Du ansvarar för prospektering och anbudsarbete i nära samarbete med Bid Manager och bid team. Du ansvarar för att driva alla steg i försäljningen, från prospektering, via kundsamtal och möten, till demo, offerering och avtal. Vidare har du en viktig roll där du hanterar komplexa säljsituationer, där du har förmågan att förstå och utveckla affären under processens gång. Placeringsort är Stockholm med kunder spridda över hela landet och försäljning bedrivs via telefon, onlinemöten samt på plats ute hos kunden.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att innebära:
  • bearbetning av nya kunder inom målgruppen
  • att driva säljprocessen från start till mål efter vår säljprocess
  • att tillsammans med Bid Manager driva bid team i anbudsprocessen
  • att ta egna initiativ och initiera aktiviteter
  • följa uppsatta mål och rapportera prognoser och kundrelaterade aktiviteter i rapporteringsverktyg
  • delta i säljaktiviteter såsom mässor, seminarier, kunddagar samt uppföljning av dessa
Vem söker vi?
Vi söker dig som är resultatorienterad, kommunikativ och förtroendeingivande. Du brinner för affären och att skapa nya relationer. Då du bla kommer att driva försäljningen av vår nya produkt Visma.net Financials tror vi att du som söker drivs av att vara nytänkande och kreativ i din försäljning. Vidare ser vi gärna att du har en förmåga att förhandla och triggas av av att nå de konkreta säljmål som är uppsatta. Du är trygg i rollen som säljare och är van att presentera affärsförslag och lösningar som möter kundernas behov. För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare som samarbetar effektivt med andra och gärna delar med sig av sin kunskap. På Visma kommer du att arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö, vi tror därför att du kommer att trivas som allra bäst om du dessutom är nyfiken, engagerad och utvecklingsbenägen. Vi tror att du har en högskole-/universitetetsexamen med relevant inriktning för rollen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, samt att du har erfarenhet av försäljning publika sektorn.

En eller flera av följande kompetenser är meriterande:
  • påvisat goda resultat från komplex lösningsförsäljning (B2B)
  • god ekonomisk förståelse och erfarenhet av förhandlingar och avtalsskrivning
  • erfarenhet från försäljning av cloudtjänster, ekonomi- och HR-lösningar är meriterande
  • erfarenhet av nyförsäljning av lösningsförsäljning mot offentlig sektor
Vad erbjuder vi?
Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar
- Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Hos oss får du chansen att jobba i en av Nordens mest expansiva IT-koncerner. På Visma råder en vänlig och öppen företagskultur med högt i tak. Vår koncern kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande.

Ansökan
Du söker tjänsten via länken. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 12 maj 2019.
Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Maria Nordin, Manager New Sales
E-post: maria.nordin@visma.com
Telefon: 0767728737

Mer om Maria
Hej! Mitt namn är Maria och jag är chef för New Sales på Visma Enterprise där jag arbetat i 4,5 år.
Jag brinner för försäljning och att se kollegor växa och utvecklas i sina roller. Att vara en del av ett försäljningsteam som tillsammans genomför en försäljning med nöjda kunder som slutresultat är min vardagliga lycka! Förutom det tycker jag det är viktigt med balans mellan arbetsliv och privatliv och på min fritid umgås jag gärna med familj och vänner. Har du några frågor kopplat till tjänsten får du gärna höra av dig till mig. Jag ser fram emot din ansökan!

Vill du veta mer om Visma Enterprise?
Visma Enterprise ingår i Nordens största IT-koncern. Vi levererar lösningar som effektiviserar verksamhetskritiska processer för både privat och offentlig sektor. Den breda produktportföljen rymmer flera marknadsledande system, som Personec P, Agda PS, HR-plus, Medvind och Visma Sesam. På våra 12 kontor i Sverige arbetar ca 330 anställda och våra lösningar producerar fler än 1 650 000 lönespecifikationer varje månad. Vår vision är att skapa möjligheter för en digital offentlig och privat sektor i världsklass.

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 500 anställda, över 900 000 kunder och en omsättning på 11 389 miljoner norska kronor under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.