Talent Acquisition Specialist till Nordens största tech-bolag

Talent Acquisition Specialist till Nordens största tech-bolag

Redo för din nästa utmaning inom Talent Acquisition? Vill du jobba operativt med hela kompetensförsörjningscykeln och strategiskt utveckla processer som säkerställer att rätt person är på rätt plats, i rätt tid? Vi har rollen för dig.

Det händer mycket inom vår svenska division Custom Solutions. På agendan står fortsättningsvis ambitiösa tillväxtplaner med fler förvärv av IT- och techbolag både inom konsult och produkt i kikaren. Som TA Specialist spelar du en nyckelroll att möjliggöra denna tillväxtresa.

Rollen som Talent Acquisition Specialist
I rollen som TA Specialist ansvarar du för hela rekryteringsprocessen, från början till slut. Du arbeta med personalförsörjningsfrågorna på kort och lång sikt inom samtliga affärsenheter. Ena dagen kommer du arbeta fokuserat med intervjuer och att söka upp intresserade kandidater medans du andra dagen skapar innovativa lösningar för att bygga upp en kandidatbank. Du jobbar nära Sveriges Employer Branding Specialist men driver även egna EB-initiativ för vår division. Som TA Specialist bestämmer du rekryteringsstrategier, utvecklar processer kopplat till rekrytering och genomför förbättringar där du ser att det behövs. Vi litar helt enkelt på att du vet bäst hur man når och attraherar talanger. Dina dagar består av att:
  • Arbeta aktivt med search och etablera relationer och bygga nätverk.
  • Nära samarbeta med organisationens ledare under rekryteringsprocessen. Där du sätter kravprofil, ansvarar för annonsering, planering och genomförande av intervjuer samt utföra personlig profilanalys och tester.
  • Säkerställa kompetensförsörjning av juniora talanger genom divisionens Graduateprogram.
  • Delta i utveckling av förmåner och paketering av Visma som attraktiv arbetsgivare.
  • Säkerställa efterlevnad av strategiska Employer Branding aktiviteter i affärsenheterna. Detta kan till exempel röra sig om att initiera och delta i evenemang och andra möten för att locka kandidater.
  • Säkerställer en lyckad onboarding för nyanställda.
Du kommer att vara en del av Custom Solutions SEs HR team som idag består av HR Chef Sara (yours truly) och två HR Business Partner, Catherine och Björn (mina klippor). Tillsammans supporterar och ansvarar vi för samtliga HR-frågor för hela vår svenska division som består av 4 olika tech-bolag och din anställning kommer vara i Visma Consulting. I HR-teamet har vi ett tight samarbete och som en del av vårt gäng ska du känna dig trygg i en miljö där vi värdesätter att testa nya vägar, hitta lösningar på olika utmaningar och tillsammans utveckla organisationen. Stöter vi på patrull löser vi problem finns det alltid någon att bolla med.

Utöver ditt HR team får du även tillgång till ett stort HR-nätverk av generalister och specialister både i Sverige och internationellt som alla lika goa och glada!

Vem är du?
Denna roll passar dig som tidigare arbetat med search och rekrytering av IT talanger och känner dig varm i kläderna och redo för att använda din tidigare erfarenhet för att skapa en rekryteringsfunktion i världsklass. Vi tror att du brinner för att bygga relationer och får energi av att ständigt kreera innovativa sätt för att lösa vad andra skulle kalla "mission impossible" (dvs rekrytera utvecklare, tekniska projektledare och arkitekter). Du är självständig, initiativrik och har ett strukturerat och målmedvetet arbetssätt. Självklart är det även viktigt för oss att du är duktig på att kommunicera och att god samarbetsförmåga är något som kommer dig naturligt. Kan du även bocka av de flesta punkterna på vår önskelista nedan ringer vi dig direkt:
  • Minst 2 års framgångsrik meritlista från tech-rekrytering
  • Erfarenhet av att bygga nätverk och använda olika sociala medier
  • Vi ser helst att du har en akademisk utbildning inom HR, beteendevetenskap eller liknande.
  • Erfarenhet från konsultbranschen kommer definitivt att vara ett plus
Ansökan
Låter rollen som Talent Acquisition Specialist intressant? Skicka ditt CV redan idag. Vi arbetar med löpande urval och hoppas att vi hittar denna stjärna innan sista ansökningsdag 2020-11-25. Har du frågor om tjänsten kontakta Sara Jazayeri på sara.jazayeri@visma.com. Välkommen med din ansökan!

Vi på Visma
Vi består av några självständiga, entreprenöriella bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi tror på digitaliseringens kraft att utveckla samhället - då blir det både roligare och mer effektivt. Med våra grymma IT-talanger, molnlösningar och härliga kunder gör vi just det! Vi står stadigt på marknaden, med samhällskritiska och verksamhetskritiska tjänster och lösningar som vi helt från scratch utvecklar, levererar och förvaltar. Vi erbjuder även marknadsledande tredjepartsprodukter som vi anpassar och implementerar hos våra kunder.

Vi är totalt ca 260 glada kollegor som sitter utspridda från nordliga Skellefteå, Sundsvall och Umeå till söderns Malmö, och däremellan Gävle, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Kristianstad. De flesta av oss jobbar med någon form av systemutveckling medan andra jobbar i verksamhetsnära roller eller med uppgiften att nå ut på marknaden - bli en av oss!

Kika gärna in på vår karriärsida för att läsa mer om hur livet på Visma kan se ut!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.