Business Controller till Visma

Business Controller till Visma

Vill du arbeta verksamhetsnära med stor möjlighet att påverka med dina kloka idéer och analyser? Detta i ett entreprenöriellt bolag som växer så det knakar? För dig som är affärsorienterad och sifferentusiast med god kommunikativ förmåga har vi rollen för dig! Nu söker vi en Business Controller som vill hjälpa till att ta våra företag in i framtiden.

Inom vår division i Visma, Custom Solutions Sverige, är det mycket spännande på gång. Vi är i ständig tillväxt både organisk och genom uppköp av bolag. Här kommer du som Business Controller att spela en otroligt viktig roll. Du ingår i tre ledningsgrupper och stöttar vårt affärsområde inriktat på vår produktverksamhet, som består av tre tech bolag med verksamhet i Skellefteå, Uppsala och Kristianstad.

Din nya roll
Som Business Controller kommer du genom det finansiella perspektivet addera värde till verksamheten och stötta såväl ledningsgrupp som våra olika avdelningschefer med analyser och förbättringsförslag. Detta innebär att du bland annat sysslar med:
  • Uppföljning, kontroll och analys av den löpande verksamheten samt gör lönsamhetsanalyser
  • Driver budget och forecast arbete samt operationaliserar dessa tillsammans med organisationen
  • Ansvarar för rapportering internt och till Vismakoncernen
  • Initierar och proaktivt driver projekt avseende förbättring av rutiner, system och processer
  • Samarbetar med redovisningsansvarig för att säkerställa att god redovisningssed efterlevs
  • Har ett nära samarbete med projektcontroller
  • Extra glada blir vi om du tidigare jobbat i en produktorganisation
I denna roll ingår du i ekonomiteamet som består av 4 härliga och väldigt kunniga kollegor som alla rapporterar till CFO. I detta gäng är det laget före jaget som gäller och alla uppmuntras att lyfta och bidra med sina tankar och idéer.

Vem är du?
Självklart är det viktigt att du är en härlig person som bidrar med glädje och energi och har lätt för att samarbeta med människor i olika roller och med olika bakgrund. Vi tror att du trivs bäst i en entreprenöriell miljö där du med ett proaktivt arbetssätt får vara med och driva förbättringsprocesser. Att du är analytiskt lagd och uppskattar att arbeta med siffror på detaljnivå, samtidigt som du kan stötta och utmana chefer genom att inta ett helikopterperspektiv över verksamheten. Vi ser även att du är en god kommunikatör då du löpande kommer att presentera finansiella data på ett lättbegripligt och överskådligt sätt. Troligtvis har du även ett intresse av att vidareutvecklas inom konsoliderad analys och rapportering.

Ansökan
Är detta rollen för dig? Skicka då CV och personligt brev senast den 10/12 där du berättar varför du ser dig själv hos oss! Vi arbetar med löpande urval och hoppas att vi hittar denna stjärna innan sista ansökningsdag. Har du frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta vår CFO Johan på johan.redbark@visma.com.

Vilka är vi på Visma Consulting?
Vi består av några självständiga, entreprenöriella bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi tror på digitaliseringens kraft att utveckla samhället - då blir det både roligare och mer effektivt. Med våra grymma IT-talanger, molnlösningar och härliga kunder gör vi just det! Vi står stadigt på marknaden, med samhällskritiska och verksamhetskritiska tjänster och lösningar som vi helt från scratch utvecklar, levererar och förvaltar. Vi erbjuder även marknadsledande tredjepartsprodukter som vi anpassar och implementerar hos våra kunder.

Vi är totalt ca 260 glada kollegor som sitter utspridda från norrländska Umeå till söderns Malmö, och däremellan Skellefteå, Sundsvall, Gävle, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Kristianstad. De flesta av oss jobbar med någon form av systemutveckling medan andra jobbar i verksamhetsnära roller eller med uppgiften att nå ut på marknaden - bli en av oss!

Kika gärna in på vår karriärsida för att läsa mer om hur livet på Visma kan se ut!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.