Senior produktchef till Vinunic

Senior produktchef till VinunicSenior Produktchef till VinUnic AB

Om uppdraget
Rollen passar dig som gillar att ständigt söka nya möjligheter; att utveckla befintliga och hitta nya produkter/producenter som efterfrågas på marknaden. Rollen innebär att strategiskt och operativt planera, initiera och utveckla produktutbudet tillsammans med producenterna, ibland hela vägen från druva till färdig produkt!

Uppdraget innebär att identifiera nya affärer på vinmarknaden för den framtida tillväxten - attrahera och etablera kontakter med nya producenter som framtida samarbetspartners till Vinunic; bygga, utveckla och vårda relationer för ett framgångsrikt arbete.

Fokus i din roll kommer att vara:
  • Att vidareutveckla befintliga producenter/produkter
  • Att proaktivt arbeta med Systembolagets upphandlingar
  • Initiera och etablera kontakter med nya producenter som framtida samarbetspartners
Vem är du:
Du har ett gediget intresse för vin, ett starkt kommersiellt driv och känner dig bekväm att diskutera vin med branschfolk. Vi söker dig med erfarenhet från branschen och systembolagets affärsprocess.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt engagemang. Till sättet är du flexibel, självgående och ansvarstagande samt trivs i en entreprenörspräglad miljö med en händelserik vardag.

Du är en positiv person med en förtroendegivande attityd, ett affärsmässigt och professionellt förhållningssätt.

Vi tror att du har akademisk examen eller motsvarande inriktning ekonomi/marknadsföring. Du har dokumenterade kunskaper om vin såsom Restaurangakademien, WSET eller Restauranghögskolan, eller på annat sätt som verifierar dina djupa kunskaper och intresse om vin.

Vi erbjuder en spännande utveckling för dig som är genuint intresserad av vin och som vill jobba hos en av de ledande i branschen. Goda anställningsvillkor och övriga förmåner.

Goda kunskaper i tal/skrift i svenska och engelska (obehindrat)

Tjänsten innebär självklart många dagar på resande fot till producenter, internationella möten och mässor - med bas i Stockholm på kontoret Regeringsgatan.

Intresserad? Hör av dig till oss för att veta mer och ansök via länken här

Ring gärna rekryteringskonsult Susanna Boman 0739866353 eller Fredrika Schartau 0705107130.

Intervjuer kommer ske löpande.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Signpost
Sista ansökningsdag 23 mars (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vinunic grundades 1992 och är idag en av Sveriges ledande vinimportörer. Vi som arbetar på Vinunic är vinentusiaster och jobbet är en livsstil. Sedan starten har Vinunic specialiserat sig på kvalitetsviner från både stora och små vinproducenter och i vårt sortiment finns i dag det bästa från alla betydande vinländer. Vinunic representerar nästan uteslutande familjeägda företag och tillsammans arbetar vi för att stärka närvaron på den svenska marknaden.

VinUnic ingår i Vingruppen Norden, en av Sveriges mest framgångsrika vinimportörsgrupper. Gruppen ägs av Arcus som noterades på Oslobörsen i december 2016.