Fordonsansvarig

Fordonsansvarig

Behov och krav:

    • Utveckla verksamheten med huvudansvar fordon i den lokala-/nationella driften
    • Ansvar för att våra fordon och hanteringsutrustning är trafik- och funktionsdugliga enligt gällande lagar och förordningar
    • Vara spindeln i nätet för vår dagliga fordonsplanering och se till att exempelvis service och reparationer optimeras genom daglig kontakt med våra leverantörer
    • Tjänsten innebär att i arbetet varva teoretiskt analysarbete av fordonspark med praktiska arbetsuppgifter. Det kan vara allt från start av fordon, utbildning av färdskrivare i bil till kvalitetsuppföljning och registrering samt inmatning av uppgifter i Fordonskontroll.

Som person är du drivande, utåtriktad, arbetar strukturerat och är noggrann till din natur. Du är ansvarsfull samt proaktiv och trivs med ett högt tempo.

Du gillar problemlösning, är synlig i det dagliga arbetet och ser möjligheter i det mesta. Du har kvalitet som ledstjärna, även under tidspress. PC-vana anses som krav då en stor del av tjänsten innebär att arbeta med ett kraftfullt Fleet Management system samt Microsoft Office.

Din förmåga att arbeta i team är mycket viktig och du trivs i rollen att supportera våra affärsområden.

Krav

Grundläggande teoretiska och praktiska teknikkunskaper gällande fordon med god kunskap om moderna lastbilar, släp, trailer och annan tilläggsutrustning.

Självständigt kunna avhjälpa och reparera enklare fel samt ha en god förmåga att hjälpa och instruera kollegor vid problemlösning

Godakunskaper inom Officepaketet

Erfarenhet och kunskap om terminal- och logistikverksamhet

Körkortsbehörighet C/CE
Mer info
Kontaktperson Johan Westblad
Telefon 010-2007709
Email Mejla Johan Westblad
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://vinstaakeri.se/
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Åkeriet startade 2003 som enskild firma under namnet Bayan Transport med bud och distribution i Stockholm. 2015 ändrades bolaget till aktiebolag Vinsta Åkeri AB. I dagsläget har vi över 80 anställda, närmare 85 fordon, varav flertalet Bil & Släp.

Vi transporterar dagligen gods i Stockholm, Uppsala, Dalarna, Gävleborg, Östergötland, Skåne, Småland. Vi har långvarig erfarenhet av transport med kyl, torr och ADR-gods.

År 2020 omsatte företaget över 80 miljoner SEK.
Vi har Fora försäkring och kollektivavtal med Svenska Transportarbetareförbundet samt Transportöransvarsförsäkring.