Vinguiden söker ny VD

Vinguiden söker ny VD

Vinguiden är en ledande aktör och marknadsplats för de vinintresserade i Sverige, över 250 000 personer nås varje vecka med tips och guidning till rätt vin.

Relationen med de vinintresserade sker både genom egna kanaler (sajt, app etc), sociala kanaler, kundbaser (mail, sms) och genom att kontinuerligt förnya sig med nya satsningar (vilket inkludera både samarbeten och partnerskap).

Parallellt med bolagets konsumentfokus drivs affären med vin-annonsörer/importörer, där bolaget kontinuerligt måste utveckla sina produkter och bidra till att de viktigaste kunderna når rätt köpare av sina produkter.

Bolaget agerar på en marknad där systembolaget kontinuerligt ändrar kravställningar och utvärderingskrav på vilka viner som säljs, detta innebär krav på både analyser och kreativitet. För att vara framgångsrik krävs nya lösningar och produkter.

Bolaget består idag av sju personer. Samtliga personer arbetar med att erbjuda de bästa lösningarna för våra besökare och för våra kunders produkter på systembolaget (både butik samt digitalt).

Bolagets nuvarande vd, Magnus Bergqvist har framgångsrikt lett bolaget sedan 1999 kommer att avsluta sin roll som VD under våren. Vi söker därför en ersättare som kan fortsätta leda bolagets finansiella och digitala utveckling framåt de kommande åren. Fokus är att bygga Sveriges primära kanal för vinintresserade samt att utveckla affären.

Vinguiden är ett av de drygt 20 bolag som Schibsted äger i Sverige.

Om rollen:

Du kommer arbeta aktivt med flera delar av Schibsteds Sveriges ekosystem, både kund-rekrytering inom Schibsteds kanaler samt samarbeten med olika delar inom Schibsted där försäljningsavdelning har en central roll.

Vi tror därför att du har en tydlig entreprenörssjäl som trivs med att analysera förutsättningarna på marknaden och utveckla nya produkter, både mot konsumenter samt tillsammans med kunderna (vinimportörer och producenter). Ett tydligt kommersiellt fokus tillsammans med hela teamet på Vinguiden, kommer driva tillväxt och lönsamhet framåt.

Dina ansvarsområden är bland andra:
  • Tillsammans med styrelsen sätta Vinguidens strategi och inriktning.
  • Planera och exekvera enligt bolagets strategi.
  • Koordinera och leda arbetet med kommersialiseringen av produkten.
  • Driva organisationen, rekrytera och bygga företagskultur.
  • Aktivt bevaka konkurrenter samt Systembolaget.
  • Digitala utvecklingsmöjligheter av produkterna
  • Sedvanlig budgetering och rapportering till styrelse.
  • Varumärke, marknad och kommunikationsarbete för att ytterligare öka användarbasen.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Pontus Ogebjer, pontus.ogebjer@schibsted.com , +46 70 525 21 47

Urval kommer ske löpande så vi ser fram mot din ansökan omgående.

Som en del av denna process kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Pontus Ogebjer
Telefon +46 70 525 21 47
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vinguiden Nordic AB är en ledande digital kanal för marknadsföring av vin samt vinkunskap, nyheter, tips och information med fokus på mat och vin.

Vinguidens målsättning har alltid varit att erbjuda kostnadsfria tjänster för konsumenter. Allt från vintips i olika former till djupdykningar i vingårdar, druvfakta, intervjuer, webb-tv, podcast och matnyttig, lustfylld information i största allmänhet för vinentusiasten - såväl kännaren som amatören.

Vinguiden är ett fristående företag som saknar kommersiella kopplingar till Systembolaget. När du beställer produkter via oss är det du som är beställare och kund hos Systembolaget - Vinguiden har försett dig med ett praktiskt verktyg. Vårt mål är att förse dig som besökare med ett träffsäkert urval ur Systembolagets beställningssortiment - som idag består av drygt 17.000 beställningsbara flaskor.