Strategisk och analytisk Financial Planning & Analysis Manager

Strategisk och analytisk Financial Planning & Analysis Manager

Vingruppen AB består av fem importföretag, VinUnic, Wineworld, the Wineagency, Valid Wines och Quaffable Wines, som tillsammans har ett av branschens bredaste sortiment. Alla formade av samma passion och engagemang: för producenten, produkten och kvaliteten. Vår historia är djupt rotad i kärleken till produkten. Redan 1992, då allt började med VinUnic, var syftet att lyfta fram de produkter och producenter vi själva vill dricka och öka kunskapen om. Detta ledde till framgångsrika samarbeten med några av världens mest kända producenter och varumärken. Samarbeten som vi utvecklats med under åren. De nära banden till våra leverantörer har format ett tankesätt som i dag genomsyrar hela vår verksamhet; framgång byggs genom starka relationer

Vingruppen ingår i Arcusgruppen, ett ledande nordisk varumärkesföretag inom vin och sprit. Företaget är världens största producent av aquavit, og har sterke markedsposisjoner innen vin og brennevin i hele Norden. Arcus er notert på Oslo Børs.

Om stillingen:
Strategisk och analytisk roll i en ledande koncern inom import av vin i Norden och del av en börsnoterad koncern med en expansiv och spännende strategi. Ställningen skall jobba tätt med VD i Vingruppen och kommer vara central i samarbetet med resten av Arcus, särskilt mot koncernens centrala finansavdelning och enheten för Business Controlling.

Tjänstens primära ansvar är analytiskt bistånd till ledningen i Vingruppen for löpende resultatuppfölgning, strategi- og planeringsarbete, M&A, insikt och analys, förbättringsarbete och övrig support. Rollen ger möljighet till att arbeta och videreutvikla stora och kända varumärken i tätt samarbete med ledningen, samt forbättra Arcus verksamhetsstyrning tillsammans med den centrala finansfunktionen.

Centrala arbetsuppgifter:
 • Bistå i strategi- og planeringsarbete, inklusive analys och uppföljning av detta
 • Leda budgeterings- och estimatprosesser för affärsområdet
 • Utarbeta business-cases och andra analyser för att optimera lönsamheten för affärsområdet
 • Skapa beslutsunderlag och presentationer för ledningen i affärsområdet, inkluderat support i M&A-processer
 • Skapa analyser och support i den den dagliga driften av affärsområdet
 • Utarbeta periodisk rapportering inklusive avviksanalyser/-forklaringer för affärsområdet.
 • Bistå i projekt och arbetsuppgifter i Arcusgruppen (inte bara Vingruppen) inom finansfunktionens ansvarsområde.
 • Videreutveckla företagets användning av insikt och analys, specielt genom bidrag til videreutveckling av dagens BI-lösning och vidareutveckling av dashboard/rapporter/analyser i Qlickview / Power BI.
Krav och önskede kvalifikationer:
 • Högre utbildning inom ekonomi (Civilekonom eller motsvarande)
 • Dokumenterat gott akademiskt resultat
 • Erfarenhet som Business Controller, konsult, analytiker, revisor eller andra motsvarande postitioner
 • Erfarenhet och/eller interesse for insikt/analysarbete och användning av Power BI eller motsvarande verktyg är meriterande
Personliga egenskaper:
Vi söker efter en affärsorienterad och analytisk person med god kommersiell forståelse och intresse som kan samarbeta och kommunisera med hela organisationen, både på strategisk och operativ nivå. Rollen kräver ett strukturerat och nogrant tillvägagångsätt, samtidigt som vi söker efter en proaktiv och engagerad person för att videreutvikla rollen, avdelningen och företaget. Du är en pålitlig och lojal medarbetare med hög arbetskapasitet, och som är mottlaglig för utveckling och nyfiken på att göra oss bättre.

Vi kan erbjuda:
Utmanande och spännande arbetsuppgifter som är centrala för en ledande vingrupp och ett noterat företag med fokus på utveckling och tillväxt. En engagerande arbetsmiljö i lokaler i centrala Stockholm, med goda möjligheter för professionell utveckling och nära samarbete med företagsledningen.

Vingruppen och Arcus är en inkluderande arbetsplats, och som personalpolitiskt mål bör bemanningen återspegla befolkningen i allmänhet när det gäller kön, ålder, funktionshinder och kulturell mångfald.

Kortfattad ansökan med CV sänds snarast och hanteras löpande, men senast 30.11.2019
Mer info
Kontaktperson Svante Selling
Telefon +47+46708830808
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vingruppen.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (18 dagar kvar)