Senior Business Controller till välkänt nordiskt bolag (TILLSATT)

Senior Business Controller till välkänt nordiskt bolag (TILLSATT)

Till välkänt nordiskt bolag sökes nu en Business Controller för interimsuppdrag (TILLSATT)
Vi på Vindex söker nu en senior Business Controller för interimsuppdrag hos en av våra kunder med start omgående. Uppdraget förväntas pågå under ca nio månader. Rollen ingår i ett team som ansvarar för att bygga upp ett av bolagets affärsområden och innefattar sedvanliga arbetsuppgifter för en Business Controller.

Placering: Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen som senior Business Controller till välkänt nordiskt bolag
 • Analysarbete
 • Beslutsstöd för ledningen
 • Rapportering
 • Budget- och prognosarbete för affärsområdet
 • Driva utvecklingen av rutiner och processer
 • Delaktig i viktiga projekt gällande affärsområdet
 • Förekommande ad hoc-uppgifter
Vi söker dig med minst 10 års erfarenhet av rollen som Business Controller med liknande arbetsuppgifter. Du är van användare av både Excel och olika BI-verktyg samt har god erfarenhet av att jobba nära ledning. Meriterande är om du tidigare arbetat i större bolag under pågående förändringsprocess. Som person är du mycket självgående och driven. Vi ser gärna att du har en utmärkt analytisk förmåga och en god affärsförståelse. I ditt arbetssätt är du strukturerad och effektiv och kan därför snabbt sätta dig in i avancerade frågeställningar. I tillägg till detta trivs du i föränderliga miljöer med breda kontaktytor. Som aktuell kandidat för den här rollen som senior Business Controller bör du uppfylla följande krav:

Kvalifikationer för rollen som senior Business Controller till välkänt nordiskt bolag
 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • Minst 10 års erfarenhet av rollen som Business Controller
 • Självgående i ovanstående arbetsuppgifter
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Van användare av flertalet BI-verktyg
 • Van att arbeta nära ledning
 • Meriterande med erfarenhet från större bolag i pågående förändringsprocess
 • Behärskar obehindrat engelska och svenska
Vid intresse, skicka gärna ditt CV i word-format till oss på Vindex och ange ref AXBC327. Kontakta gärna ansvarig rekryterare Alexander Butler vid fler frågor kring rollen.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 okt 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB