Redovisningsekonom till Modhi företagen i Sverige

Redovisningsekonom till Modhi företagen i Sverige

Nu sökes en redovisningsekonom för rekrytering till Modhi företagen i Sverige

Vindex söker för Modhi företagen i Sverige's räkning en effektiv, självgående och handlingskraftig person för rollen som redovisningsekonom. Det norska moderbolaget, Modhi Finance, med dotterbolaget Modhi Collect, ingår i SpareBank 1Gruppen vilken är Norges näst största finansaktör. SpareBank 1Gruppen utgörs av en allians mellan regionala och lokala sparbanker och erbjuder ett komplett utbud av finansiella produkter och tjänster till individer och företag på hela norska marknaden. Modhi bolagen i Norge har 50 anställda och är en betydande aktör på den norska marknaden för köp och förvaltning av kreditportföljer.

Modhi har en nordisk tillväxtstrategi och förväntar sig stark tillväxt under kommande år. Som ett led i den nordiska tillväxtstrategin etablerar sig Modhi i Sverige. I ett första steg startar man en inkassoverksamhet på den svenska marknaden, Modhi Collect Sweden AB, för förvaltning av köpta kreditportföljer. Etablering sker även av systerbolaget Modhi Finance Sweden AB samt holdingbolaget Modhi Holding AB.

Om rollen & arbetsuppgifter

Vi söker nu en målinriktad och driftig person för rollen som redovisningsekonom till Modhi Sverige. I rollen kommer du att arbeta operativt med löpande redovisning samt uppföljning av den svenska verksamheten i nära samarbete med vår ekonomifunktion på huvudkontoret i Oslo. Då Modhi Sverige är i en etableringsfas kommer du att vara delaktig i utformningen av ekonomifunktionen i Sverige samt ha möjlighet att utveckla och förbättra processer och rutiner längs vägen. I rollen ingår även följande arbetsuppgifter:

 • Avstämningar mot Modhi's ekonomi- och produktionssystem
 • Löne- och leverantörsbetalningar
 • Kundreskontra och klientmedelsredovisning
 • Bokslutsarbete
 • Myndighetsrapportering
 • Kontakt med banker, revisorer och andra externa parter
Modhi förväntas ha en stark tillväxt i Sverige, och för rätt person finns goda möjligheter att utvecklas i rollen över tid. Du rapporterar funktionellt till redovisningschefen på Modhi's ekonomifunktion i Oslo men även lokalt till VD för Modhi Collect Sweden AB.

Rollen är placerad i fräscha lokaler i Hammarby Sjöstad, Hammarby Kaj 18. Rollen kommer även innebära resor i mindre omfattning.

Dina erfarenheter och personliga egenskaper

För den här rollen söker vi dig som attraheras av att ingå i en nystartad verksamhet som präglas av tillväxt och förändring. Du är effektiv, självgående och har en stark genomförandeförmåga. Verksamhetens dynamiska natur gör att du också måste vara flexibel och kunna forma rollen efter egna kompetenser samt tar dig an nya utmaningar med ett leende. En förutsättning för att trivas och lyckas i rollen är förmågan att arbeta strukturerat och systematiskt inom ramen för gällande regelverk. Utöver detta är du kommunikativ och kan förmedla ditt budskap på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Rollen kräver också att du är ansvarsfull och kan leverera med god kvalitet under perioder av hög arbetsbelastning.

Det är viktigt för oss att du trivs på en arbetsplats som kännetecknas av öppenhet och högt i tak. Kulturen upplevs som informell och tyngdpunkten ligger på samarbete och bra samspel. Centrala ord hos Modhi är laganda och samarbete, såväl som personligt ansvar och engagemang.

Kvalifikationer

 • Universitetsutbildning inom ekonomi
 • 4–10 års erfarenhet av arbete med redovisning i en ekonomifunktion
 • Meriterande att tidigare ha arbetat inom inkasso- eller finansbranschen
 • Goda IT-kunskaper och van MS Office-användare
 • Erfarenhet från ledande redovisningssystem, gärna Visma Business
 • Meriterande med erfarenhet av Aptic ARC (Modhi's svenska inkassosystem)
 • Goda kommunikativa färdigheter, både skriftligt och muntligt
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Ansökan


Denna rekrytering sker i exklusivt samarbete med Vindex AB. Är du den vi söker? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV med ref SJRE568 till ansvarig rekryterare Sara Johansson: sara.johansson@vindex.se eller 070-556 71 87. Urval och intervjuer sker löpande.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.
Mer info
Kontaktperson Sara Johansson
Telefon 0735112022
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vindex.se/
Sista ansökningsdag 22 mars 2020 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Läs gärna mer om oss och våra lediga tjänster på www.vindex.se.