Redovisningsekonom till Crédit Agricole

Redovisningsekonom till Crédit Agricole

Vindex söker för Crédit Agricole's räkning en redovisningsekonom. Crédit Agricole är en av världens största bankkoncerner och har haft verksamhet i Sverige sedan 1986. Crédit Agricole CIB är en av de största icke-nordiska bankerna i regionen och filialen är verksam inom alla större verksamhetsområden för både nordiska företags- och institutionella kunder, exempelvis Capital Markets, Trade- och Export Finance och Investment Banking. På kontoret i Stockholm arbetar idag drygt femtio personer.

Vi söker nu en prestigelös och ansvarstagande person för rollen som redovisningsekonom till Crédit Agricole med start i december. Du kommer att ingå i Finance-teamet som består av fem personer och ditt ansvarsområde innefattar främst balanskontoavstämningar, månatliga kostnadskontroller, veckovis kontroll av positioner i utländsk valuta samt cash, utläggshantering, diverse kostnadsbokningar och godkännande av kostnadsbokningar, betalningar, deklaration, samt inköp till kontoret i Stockholm. Som redovisningsekonom rapporterar du till nordiska CFOn och rollen innebär löpande kontakt med de olika avdelningarna inom Stockholmskontoret, med finska filialen samt med huvudkontoret i Frankrike. Din arbetsplats är centralt belägen i fina lokaler på Regeringsgatan 38 i Stockholm.

Arbetstid: 38,5 h/vecka

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Avstämning av balanskonton
  • Kostnadsuppföljning gentemot budget
  • Kontroll av positioner i utländsk valuta samt cash
  • Utläggsredovisning
  • Huvudansvar för Accounts Payable inkl. kontakt med outsourcingbyrå
  • Diverse kostnadsbokningar
  • Betalning av moms, skatt, sociala avgifter mm
  • Avtalshantering
  • Inköp till kontoret
  • Förekommande arbetsuppgifter av ad hoc-karaktär
Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker en person med relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi som har minst tre-fyra års erfarenhet i rollen som redovisningsekonom. Du har tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, har en god förståelse för balans- och resultaträkning och viss vana av att utföra analyser. Meriterande är om du har erfarenhet från medelstort bolag som verkar i internationell miljö. Utöver detta kräver rollen att du har en god IT- och systemvana och kommunicerar obehindrat på engelska och svenska, både muntligt såväl som skriftligt.

Personliga egenskaper
För rollen som redovisningsekonom söker vi en strukturerad och noggrann person som tar sig an sitt arbete med stor ansvarskänsla. Du är en stark teamplayer med en positiv och prestigelös inställning samt en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen är du också serviceminded, lösningsorienterad och van att arbeta mot uppsatta deadlines. Sammanfattningsvis är du trygg i din egen kompetens och kan anpassa dig till olika situationer och personer.

Ansökan
Denna rekrytering sker i exklusivt samarbete med Vindex AB. Är du den vi söker? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV på engelska till ansvarig rekryterare Johanna Stenmark (johanna.stenmark@vindex.se eller 073-441 44 465). Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

www.vindex.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vindex.se/
Sista ansökningsdag 29 dec 2020 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.