Redovisningschef till framgångsrikt retailbolag

Redovisningschef till framgångsrikt retailbolag

Till snabbt växande bolag inom retail sökes nu en redovisningschef för en långsiktig tjänst
Vindex söker nu för vår kunds räkning en redovisningschef för en hyrrekrytering. Detta upplägg innebär att du inleder som konsult genom oss på Vindex de sex första månaderna, innan tjänsten därefter övergår till en direkt anställning hos kund. Du kommer inneha ett övergripande operativt ansvar för redovisningsfunktionen samt med ett personalansvar för fyra ekonomer i gruppen. Rapportering sker till CFO.

Placering: Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Arbete med månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Upprätta årsredovisning för moder- och dotterbolag
 • Konsolideringsarbete
 • Rapportering till externa aktörer och myndigheter
 • Delaktig i budget- och prognosarbete
 • Likviditetsplanering
 • Planera, samordna och delta i det löpande arbetet på ekonomiavdelningen
 • Samordna och delta i förbättringsprojekt kopplade till företagets ekonomiska processer
Vi söker dig som har arbetat med kvalificerad redovisning i minst 5 år och tidigare arbetat inom retail. Vi ser gärna också att du har bakgrund inom revision. Du är helt självgående i redovisningens alla processer och stänger bokslut på månads- och årsbasis. Som person är du strukturerad med hög analytisk förmåga. Du ser både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende, samtidigt som du självständigt kan driva projekt och frågor. Vi tror också att du innehar genuint intresse för redovisning, med starkt fokus på att alltid leverera i tid med hög kvalitet. För att vara aktuell för denna tjänst som redovisningschef bör du uppfylla följande krav:

Kvalifikationer
 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet från arbete med kvalificerad redovisning
 • Retailerfarenhet
 • Goda ledaregenskaper
 • Stort systemintresse och vana att arbeta i större ERP-system
 • Meriterande med revisionsbakgrund
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Vid intresse, sänd gärna omgående din CV i word-format till oss på Vindex och ange ref SBRC108. Om du har fler funderingar kring rollen, tveka inte att kontakta Sofia Beijer.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningschef? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 maj (47 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB