Redovisningsassistent till Scandinavian Print Group

Redovisningsassistent till Scandinavian Print Group

Scandinavian Print Group är en tryckerikoncern med verksamheter i Sverige, Danmark, Norge och Polen. Med nästan 700 anställda och en omsättning på över en 750 miljoner, är vi en av Skandinaviens största grafiska koncerner. I Sverige driver vi varumärkena EO Grafiska, E-Print, Lenanders Grafiska och Östertälje Tryckeri och är ca 60 anställda.

Vindex söker nu för Scandinavian Print Groups räkning en driven redovisningsassistent till kontoret i Skarpnäck, 10 min från Globen. Du kommer att arbeta för Sverigedelen av bolaget med hela redovisningsflödet från ax till limpa, där alltifrån reskontra till att vara delaktig vid månadsbokslut gällande avstämningar ingår.

I rollen som redovisningsassistent kommer du tillsammans med ytterligare en kollega ha det dagliga ansvaret över att sköta det löpande arbetet gällande ekonomin. Idag är det två personer som sköter ekonomin men då bolaget är i en expansiv fas så behöver vi stärka upp med ytterligare en medarbetare. Bolaget är i stark tillväxt och därför tror vi att du är en nyfiken person som tycker om en föränderlig miljö som vill vara med och bidra till redovisningsfunktionens fortsatta resa. Tjänsten är bred och varierande och du kommer att arbeta verksamhetsnära tillsammans med dina kollegor. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt.

Placering: Skarpnäck

Vem är du?

Vi söker dig som är på väg att bygga din ekonomikarriär. Du kan ha en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller så är du gymnasieekonom och har arbetat som exempelvis ekonomiassistent eller redovisningsassistent. Du är sugen på att ta nästa steg i karriären mot en bredare roll inom redovisning. Du tycker om att arbeta med siffror och ser detta som en fin möjlighet till fortsatt utveckling där du ges möjlighet att knyta ihop säcken.

Vi tror också att du besitter en god förmåga att arbeta administrativt, att du snabbt tar till dig nya arbetssätt och rutiner samt att du har en övergripande systemförståelse. Tidigare erfarenhet av Navision ses som meriterande då man nu inom koncernen implementerar Microsoft Business 365. Lönehanteringen sker i Hogia lön.

Som person tror vi att du är utåtriktad, har förmågan att knyta kontakter och är professionell i ditt bemötande samt tycker om att arbeta i stundtals högt tempo. Likaså är du initiativtagande och kan självständigt söka upp den information du behöver. Du är en god kommunikatör och talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Därtill är du prestigelös och flexibel, du stimuleras av att säkerställa att redovisningsflödet är korrekt, du triggas av redovisningsfrågor och ser ett nöje i att lösa problem. Du är noggrann, strukturerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter men är också en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med dina kollegor samt stötta och hugga i där det behövs.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Moms- och skattedeklaration och periodisk sammanställning
  • Delaktig vid månadsbokslut och årsbokslut gällande avstämning
  • Rapportering till myndigheter
  • Viss lönehantering (kunskap om är meriterande men inte ett måste)

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse

Ansökan

Denna rekrytering sker i samarbete med Vindex AB. Är du den vi söker? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV till ansvarig rekryterare Rolf Pettersson (070-340 78 03 eller rolf.pettersson@vindex.se). Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

www.vindex.se

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.vindex.se
Sista ansökningsdag 14 juli 2022 (19 dagar kvar)