Koncernredovisare till bolag inom finansbranschen

Koncernredovisare till bolag inom finansbranschen

Till bolag inom finansbranschen sökes nu en koncernredovisare för ett längre konsultuppdrag
Vindex söker nu för kunds räkning en koncernredovisningsekonom för ett 8 månader långt interimsuppdrag. Startdatum är i augusti och uppdraget löper fram till slutet av april 2020. I rollen kommer du ingå om en grupp om 6 kollegor som ansvarar för all koncernredovisning och konsolidering. Vidare kommer du också att arbeta med finansiell rapportering. Rapportering sker till CFO.

Placering: Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Upprättande av koncernkonsolidering och koncernbokslut
 • Delaktig i upprättande av årsredovisningar
 • Underhåll av tillämpat koncernredovisningssystem
 • Stödja och utbilda dotterbolagen i rapporterings- samt systemfrågor
 • Delaktig i implementeringsprojekt för nya rapporteringskrav
 • Delaktig vid externa finansiella rapporter såsom delårsrapporter
 • Ad hoc-uppgifter
Vi söker dig som har ca 5-10 års erfarenhet av arbete med koncernredovisning. Du har mycket gedigna redovisningskunskaper och är hands on i koncernkonsolidering och rapportering. Som person är du strukturerad, noggrann och tar ansvar för att leverera hög kvalitet mot givna deadlines. Din analytiska förmåga är utmärkt och du har med fördel en god vana att arbeta i konsultrollen. För att vara aktuell för detta uppdrag som koncernredovisare bör du uppfylla följande krav:

Kvalifikationer
 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • Ca 5-10 års erfarenhet av arbete med redovisning på kvalificerad nivå
 • Hands on inom konsolidering och rapporteringsarbete
 • Goda IFRS-kunskaper
 • Gärna finansbakgrund
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Vid intresse, sänd gärna omgående din CV i word-format till oss på Vindex och ange ref JSKCR248. Vid eventuella frågor kring rollen, kontakta gärna Johanna Stenmark.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som koncernredovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 16 aug 2019 (23 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB