Group Financial Controller till välkänd koncern

Group Financial Controller till välkänd koncern

För ett interimsuppdrag till vår välkända kund sökes nu en Group Financial Controller
Vindex söker nu en Group Financial Controller för ett konsultuppdrag med start nu. Uppdraget är sex månader långt initialt. För rätt person finns det därefter möjlighet till överrekrytering, givet ömsesidigt intresse från båda parter kring det. Du kommer ingå i en funktion bestående av tre andra kollegor, där funktionens huvudområden är finansiell budgetering, finansiell prognostisering och managementrapportering. Rapportering sker till chefen för funktionen.

Placering: Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Bygga och förvalta modeller och databaser för finansiell budgetering och prognostisering
 • Assistera i budget- och prognosarbetet
 • Bistå med expertis och support till övriga verksamheten
 • Delaktig i framtagande av Business Case
 • Ta fram KPI:er genom identifikation av intäkts- och kostnadsdrivare
 • Bygga budget- och prognosmodeller samt automatiserade rapporter för rapportering till management och styrelse
 • Deltagande i olika typer av projekt
 • Ad hoc-uppgifter
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av ovan beskrivna arbetsuppgifter, minst 5-10 år. Dina Excel-kunskaper är utomordentliga och du har en vana att hantera BI-system. Som person är analytisk och kommunikativ med förmåga att kunna förklara komplexa saker på ett lättförståeligt sätt. Vidare värdesätts driv, initiativförmåga samt ett kvalitativt arbete och hållande av tighta deadlines. För att vara aktuell för denna tjänst som Group Financial Controller bör du uppfylla följande krav:

Kvalifikationer
 • Civilekonomsexamen eller motsvarande
 • Minst 5-10 års erfarenhet från arbete med Financial Controlling
 • Gedigna kunskaper inom koncernredovisning
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • God erfarenhet av arbete i stora och komplexa affärssystem
 • FMCG-erfarenhet anses som meriterande
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Vid intresse, sänd gärna omgående din CV i word-format till oss på Vindex och ange ref MBGFC103. Om du har fler funderingar kring rollen, tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Mikaela Bohman.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 apr (43 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB