Financial Controller till Arriva Sverige

Financial Controller till Arriva Sverige

Vindex söker för Arriva Sveriges räkning en Financial Controller. Arrivakoncernen är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 53 000 anställda och levererar 2 miljarder resor per år över 14 europeiska länder.

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka.

Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland.

Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.

Hoppas att du vill vara med på vår resa!

Om rollen:

Vi söker en driven och analytisk Financial Controller som främst kommer ansvara för skattefrågor, upprättande av årsredovisning och bokslut samt pensioner och andra redovisningstekniska frågor. Du kommer att ingå i ett redovisningsteam bestående av fem andra personer vilket medför breda kontaktytor, både internt och externt. Rapportering sker till redovisningschefen och tjänsten är placerad i fräscha lokaler på huvudkontoret i Sickla. Arriva Sverige AB ingår i en internationell koncern som präglas av en hög och positiv förändringstakt där du får möjlighet att vara med och bidra till både bolagets och din egen personliga utveckling. Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen som Financial Controller:

 • Ansvara för komplexa skattefrågor, t.ex. uppskjuten skatt
 • Upprätta årsredovisning och bokslut
 • Pensionsbokningar
 • Deklarationer
 • Utredningsarbete
 • Avsättningar
 • Hantera redovisningstekniska frågor
 • Likviditetsprognoser
 • Rapportering enligt IFRS
 • Kontinuerlig förbättring och effektivisering av processer
 • Andra förekommande ad hoc-uppgifter
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker en person med civilekonomexamen eller motsvarande, med minst fyra-fem års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har mycket goda kunskaper inom skattefrågor och har tidigare arbetat med liknande uppgifter, så som pensioner och deklarationer. Dessutom har du erfarenhet av IFRS. Rollen kräver att du har en stark systemvana och goda Excelkunskaper, samt att du uttrycker dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation. Tidigare erfarenhet av SAP är meriterande.

Personliga egenskaper:

För att lyckas i denna roll bör du vara engagerad, hungrig och ansvarstagande. Du har ett öga för detaljer men kan samtidigt se helhetsperspektivet och fatta beslut där efter. Vi ser gärna att du trivs i en föränderlig miljö med breda kontaktytor samt är van vid ett högt arbetstempo. Dessutom är du nyfiken, brinner för att utvecklas och vill vara med på Arrivas resa framåt.

Ansökan:

Denna rekrytering sker i exklusivt samarbete med Vindex AB. Är du den vi söker? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV till ansvarig rekryterare Sara Johansson (sara.johansson@vindex.se eller 070-556 71 87). Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

www.vindex.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vindex.se/
Sista ansökningsdag 9 maj 2021 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Läs gärna mer om oss och våra lediga tjänster på www.vindex.se.