Ekonomichef till snabbt växande IT-bolag

Ekonomichef till snabbt växande IT-bolag

Till snabbt expanderande IT-bolag sökes nu en ekonomichef för en långsiktig tjänst
För kunds räkning söker nu Vindex en ekonomichef för en hyrrekrytering. Tjänsten påbörjas nu och fortlöper sedan 6 månader framåt. Efter denna period som konsult är ambitionen att tjänsten övergår till en fast anställning direkt hos kund, givet ömsesidigt intresse. I rollen som ekonomichef får du ett övergripande ansvar för hela ekonomifunktionen och ett personalansvar för två personer. Du kommer ensam ansvara för controlling och analys, vilket kräver en operativ förmåga. Rapportering sker till VD.

Placering: Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen
 • Budget- och prognosarbete
 • Ta fram rapporter/beslutsunderlag till ledningen
 • Visst inslag av enklare konsolideringsarbete
 • Lönsamhetsanalyser
 • Formulera relevanta KPI:er
 • Utveckla och bygga ekonomifunktionen
För denna roll söker vi dig som har ca 3-5 års erfarenhet från arbete med både redovisning och controlling och nu vill kliva upp och ta nästa steg i karriären. Dina redovisningskunskaper är goda, men framför allt har du din styrka inom controlling och analys. Som person är du mycket driven, har en hög ambitionsnivå och har en genuin förståelse för ekonomi ur flera olika aspekter. Vidare trivs du en roll som innefattar stort ansvar och ett utrymme att på egen hand påverka och utforma rutiner och processer. För att vara aktuell för denna roll som ekonomichef bör du uppfylla följande krav:

Kvalifikationer
 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • 3-5 års erfarenhet från arbete med redovisning och controlling
 • Starka Excel-kunskaper
 • Starkt driv och hög ambitionsnivå
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Vid intresse, sänd gärna omgående din CV i word-format till oss på Vindex och ange ref JGEC104. Vid eventuella frågor kring rollen, kontakta gärna Jozephine-Pilgrim Gimling.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som CFO? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 maj (42 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB