Ekonomichef till mångsidig koncern

Ekonomichef till mångsidig koncern

Ekonomichef sökes nu för rekrytering till mångsidig koncern
Vindex söker nu, för kunds räkning, en ekonomichef för rekrytering. Tjänsten önskas börja så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Samtliga steg i den här rekryteringsprocessen sköts av Vindex men anställning kommer erbjudas direkt hos kund. Den här rollen innefattar ett brett ansvar för koncernens redovisning och rapportering samt personalansvar för 5 personer.

Placering: Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen som ekonomichef till mångsidig koncern
 • Övergripande ansvar för redovisning och rapportering för samtliga bolag i koncernen
 • Säkerställa kvaliteten för bokslut och årsredovisning
 • Rapporteringsarbete
 • Kontroll av löner
 • Stötta och motivera medarbetare
 • Kontakt med både externa och interna parter
 • Personalansvar för 5 personer
 • Ad hoc-uppgifter
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har mycket god erfarenhet av bokslut för mindre företag och har tidigare haft personalansvar. Meriterande är om du har kunskap i lönehantering. Som person är du framåtlutad med höga ambitioner. I tillägg till detta har du goda ledaregenskaper och trivs i en roll där du får utveckla och stötta dina medarbetare. Du är med fördel van vid breda kontaktytor både internt och externt. Vi ser gärna också att du är en problemlösare med ett strukturerat arbetssätt. För att vara aktuell för den här rollen som ekonomichef bör du uppfylla följande krav:

Kvalifikationer för rollen som ekonomichef till mångsidig koncern
 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • Minst 5-6 års erfarenhet av kvalificerad redovisning
 • Mycket god erfarenhet av bokslut för mindre bolag
 • Tidigare haft personalansvar
 • Meriterande med kunskap i lönehantering
 • Breda systemerfarenheter
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Flytande i både engelska och svenska
Vid intresse, skicka gärna ditt CV i word-format till oss på Vindex och ange ref FÅEC332. Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Fanny Åberg vid fler frågor kring rollen.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 nov 2019 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB