Business controller till Anticimex Sverige

Business controller till Anticimex Sverige

Anticimex Sverige söker en systemintresserad Business controller

Arbetsbeskrivning

Anticimex befinner sig mitt i en process att bli mer digitala och moderna. Som en del av den resan förstärker vi nu ekonomiavdelningen med ytterligare en erfaren Business controller. I rollen som Business controller är huvuduppgiften att analysera och tolka företagets ekonomiska siffror och med detta som underlag agera stöd till ledningen och regionerna vad gäller verksamhetsstyrning och medverka till åtgärder som ökar organisationens interna effektivitet. Genom denna tjänst vill vi förflytta oss från ett reaktivt till proaktivt arbetssätt. Tjänsten innebär att tillsammans med nuvarande Business controller, ansvara för att den beslutade ekonomistyrningen fungerar ur ett systemperspektiv och att processerna och rapporteringen utvecklas samt fungerar säkert och effektivt. Det innebär att ge förutsättningar för korrekta analyser i tid. Anticimex är ett entreprenörsdrivet tillväxtföretag vilket innebär ständiga förändringar och nya utmaningar i en spännande vardag och tjänsten blir därför viktig för att forma den moderna controllingen. Rapportering sker till CFO Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Att utföra analys av verksamheten
 • Att utveckla MS Power BI utifrån organisationens behov
 • Att utveckla budget- och prognosverktyg
 • Att tillsammans med Regioncheferna utveckla deras verksamhet
 • Att vara beställare till IT-avdelningen
Vem är du?

Anticimex söker dig som har flerårig erfarenhet av att utveckla ekonomiska verktyg för budgetering, uppföljning, prognoser och rapportering. Du har intresse och erfarenhet av hur system fungerar, både var för sig och tillsammans. För det krävs förståelse av hur ERP, Excel och BI-verktyg används. För att lyckas i rollen behöver du ha en stark drivkraft, vara en engagerad och kommunikativ person som kan utgöra ett stöd för organisationen. Det innebär att kunna samarbeta med de 11 regionerna, koncernen samt både med ekonomi- och IT-personal. Du har strategisk höjd och ser till helheten, samtidigt som du är operativ i det dagliga arbetet. Kvalitet, noggrannhet och deadlines är mycket viktigt för dig. För att lyckas i rollen har du:
 • Mångårig erfarenhet av en liknande roll
 • Grundläggande kunskaper inom redovisning
 • Mycket goda kunskaper av BI-flöden och MS Power BI
 • Avancerade kunskaper i Excel
 • Praktiskt och proaktivt arbetssätt
 • Erfarenhet av ERP IFS och Cognos Controller är meriterande
 • Erfarenhet från tjänsteföretag är meriterande
 • Universitetsexamen i ekonomi eller motsvarande
Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till personlig utveckling i ett företag med en stark historia och en expansiv framtid. Anticimex är en spännande blandning av ett entreprenörsföretag och en internationell koncern med mycket stor marknadspotential såväl inom konsument- som företagssektorn. Vi sitter i moderna lokaler med bra kommunikationer.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Anticimex exklusivt med Vindex. Vid intresse, ansök genom att klicka på Ansök-knappen nedan. Vi behandlar ansökningar löpande så tveka inte att skicka in ditt CV så snart som möjligt. Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringsansvarig Melina Nilsson på 076-2099920.

Anticimex är det moderna serviceföretaget inom skadedjurskontroll, matsäkerhet, fuktkontroll, husbesiktningar och brandskydd. Genom förebyggande åtgärder, ny digital teknik och hållbara lösningar skapar vi hälsosamma miljöer för både företag och privatpersoner runt om i världen. Med ca 6100 anställda i 18 länder, har Anticimex Internationellt en omsättning på ca 7,8 miljarder kronor. Den svenska verksamheten har en omsättning på ca 2,0 miljarder kronor och 1 350 anställda. Läs mer på www.anticimex.se och www.anticimex.com
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vindex.se/
Sista ansökningsdag 10 apr 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Läs gärna mer om oss och våra lediga tjänster på www.vindex.se.