Veolia söker en verksamhetsnära Business Controller, Stockholm

Veolia söker en verksamhetsnära Business Controller, Stockholm

Vill du jobba i en framtidsbransch i ständig utveckling och bidra till ett mer hållbart samhälle där du arbetar i en nära dialog med den regionala ledningen och har möjligheter att påverka? Veolia söker en nyfiken och affärsnära Business Controller till affärsområde Recycling i Region Öst. Som controller har du en central roll med mycket kontakter och sitter i den regionala ledningsgruppen. Din viktiga uppgift blir att tillsammans med ledningen utveckla affären på bästa sätt och förse dem med analyser och medverka till förbättringsåtgärder. Du arbetar proaktivt med att identifiera och förbättra regionens resultat och hantera risker. Vi sitter på flera orter i Mälardalen och Östergötland, du kan välja om du vill sitta i Västberga, Enköping eller utanför Västerås (Kolbäck), men rollen innebär regelbundna resor i regionen. Du ingår i controllergruppen för Veolia Norden och rapporterar till Head of Business control Norden.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:
 • Vara en partner/stöd till verksamheten; utbilda, ta fram kund-case, kalkyler, analyser, lönsamhetsuppföljning, nyckeltal, beslutsunderlag och proaktivt föreslå förbättringsåtgärder
 • Delaktig i månadsbokslut; analyser, rapportera, kommentera och beskriva avvikelser, presentera resultat på regionsledningsmöten samt de gemensamma resultatgenomgångarna
 • Rapportering till moderbolaget samt ad-hoc rapportering
 • Ekonomisk styrning, löpande uppföljning och kontroll av intäkter och kostnader
 • Arbeta med budget och prognosarbete
 • Delta och bidra i arbetat med att utveckla rutiner och system
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 3 års erfarenhet från controllerarbete alternativt från redovisning och du har goda ekonomiska kunskaper i redovisning, bokslut, men även erfarenhet från budget och prognosarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande bransch, såsom tillverkningsindustrin, logistikbranschen eller liknande. Mycket goda kunskaper i Excel är ett krav, har du dessutom erfarenhet av budgetsystem och BI-verktyg ser vi det som positivt.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen tror vi att du är en kommunikativ och pedagogisk person, som vill lära känna vår affär så att du bättre kan vara med och påverka. Du kommer att ha nytta av att ha lite pondus samtidigt som du är lyhörd och bra på att samarbeta. Här uppskattar vi en ödmjuk, positiv och flexibel approach. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra värderingar: ansvar, solidaritet, respekt, innovation och kundfokus.

Som Business Controller på Veolia erbjuds du:
 • Trevliga kollegor, inom Veolia kommer du att vara omgiven av kompetenta och lättsamma kollegor i ett stabilt företag som erbjuder goda villkor och korta beslutsvägar.
 • Karriärmöjligheter, Veolia är en internationell koncern med stora möjligheter att göra karriär
 • Självständig roll, där du har möjlighet att styra din egen tid och lägga upp ditt eget arbete
Om Veolia Nordic

Veolia är ett världsledande miljötjänsteföretag. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att de ska få ut så mycket som möjligt av sina resurser - med fokus på energi, vatten, återvinning och industrisanering bidrar vi till hållbar utveckling för samhällen och industrier. I Norden finns vi i Sverige, Norge och Finland med omkring 1300 anställda. 2018 omsatte Veolia Norden 4 miljarder kronor.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Veolia Recycling Solutions med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25:e november 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)