Nordisk Finance Manager till Veolia Nordic

Nordisk Finance Manager till Veolia Nordic

Brinner du för redovisning, personalansvar och förändringsprojekt? Vill du arbeta i ett internationellt bolag med huvudansvar för de nordiska bolagens redovisning och koncernredovisning? Då kan tjänsten som Nordisk Finance Manager på Veolia Nordic vara något för just dig!

Veolia utformar och tillhandahåller lösningar inom energi, vatten, återvinning och underhåll som bidrar till hållbar utveckling av samhällen och industrier. Veolia är en stor internationell koncern med omkring 175 000 anställda och en omsättning på 400 miljarder SEK. I Norden finns vi i Sverige, Norge och Finland där verksamheten utgår från 70 olika kontor, ca1500 anställda.

Tjänsten är en nyckelroll i att fortsätta utveckla effektiv redovisningsprocess och bygga skalbara rutiner och processer kopplat till redovisning, rapportering och analys. Då Veolia är ett bolag i tillväxt är det av stor vikt att tänka förändring och driva effektiviseringsprojekt för att automatisera och digitalisera.

I rollen ingår personalansvar för 4 medarbetare och du rapporterar direkt till CFO för Norden. Tjänsten är placerad i Veolia Nordics nya fräscha lokaler vid Torsplan, i det expansiva Norra Stationsområdet i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för de nordiska bolagens redovisning
  • Personalansvar och löpande coachning för 4 medarbetare
  • Säkerställa att all finansiell information och alla rapporter är i enligt IFRS-principer
  • Konsolidera de nordiska bolagen och rapportera
  • Kvartalsvis rapportering av operativt utfall
  • Ansvara för BR och finansnetto och IFRS justeringar i budget/prognos
  • Sammanställa underlag och analyser till ledningsgruppspresentation
  • Förbättra rutiner och processer inom ekonomifunktionen och vara drivande och delaktig i olika utvecklings- och förbättringsprojekt
Din Profil
Vi söker dig som är civilekonom med mångårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning, komplexa redovisningsfrågor och rapportering, Vidare har du erfarenhet av personalledning och konsolidering i enlighet med IFRS. Väsentligt för rollen är du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är van att arbeta i internationella organisationer och talar och skriver engelska obehindrat. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i Excel. Har du kunskaper i franska och/eller något annat nordiskt språk är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du gillar förändring, är driven och uthållig. Vidare är du strukturerad, har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samt trivs med att ha många kontaktytor i organisationen.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Veolia Nordic med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor eller funderingar gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helene Werme på helene.werme@mpya.se alternativt Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Veolia utformar och tillhandahåller lösningar inom energi, vatten, återvinning och underhåll som bidrar till hållbar utveckling av samhällen och industrier.

Veolia är en stor internationell koncern med omkring 175 000 anställda och en omsättning på 400 miljarder SEK. I Norden finns vi i Sverige, Norge och Finland där verksamheten utgår från 70 olika kontor, ca 1500 anställda.

Våra kunder finns inom olika branscher såsom fastigheter, industri, anläggningsdrift och energi, där hälsa och säkerhet är en förutsättning för vår affär. Veolia erbjuder konceptuella helhetslösningar inom service management med hållbarhet i fokus där vi tar tillvara på kundens och samhällets resurser.

Som anställd på Veolia har du möjlighet att utvecklas på många olika sätt. Vi arbetar nationellt och internationellt med utbildningsprogram som ser till att våra anställda har rätt kunskaper och får möjlighet att utvecklas inom sitt yrke. Campus Veolia erbjuder utbildningar som utvecklar både dig och vår organisation. Karriär- och utvecklingsmöjligheterna inom koncernen är många.