HMS-ledare anläggning

HMS-ledare anläggning

Vi söker en erfaren HMS-ledare som brinner för arbetsmiljöfrågor. I denna roll kommer du stötta två av våra regioner, Anläggning Specialenheter Nationell och Anläggning Nord, samt bidra till affärsområdets arbetsmiljöarbete. I den här rollen kan du utgå från någon av våra regionshuvudkontor, antingen i Stockholm eller Umeå.

Arbetsuppgifter
Som HMS-ledare kommer du att stötta regionerna och deras ledare i frågor gällande arbetsmiljö, samt hjälpa till att säkerställa att regionerna följer rådande lagar, branschgemensamma riktlinjer, koncernkrav och rutiner. Tillsammans arbetar vi för noll skador på våra arbetsplatser och fler goda arbetsår för alla.

Du ingår i affärsområdets HMS-nätverk samt regionernas ledningsgrupper, där du blir delaktig i HMS-strategins handlingsplan. Arbetet innebär en stor variation och förutsättningarna kan förändras snabbt. Arbetet har stor variation och bredd, där du kommer jobba nära kärnverksamheterna. Verksamheterna sträcker sig över hela landet, med kontor från Göteborg till Kiruna, vilket kommer innebära resor i tjänsten. De geografiska utmaningarna ställer krav på mycket eget ansvar, och du kommer att ha möjlighet att forma din arbetsvecka själv.

Kvalifikationer
I den här rollen är det mycket kvalificerande att ha erfarenhet från anläggningsbranschen. Du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet, och mycket goda kunskaper i arbetsmiljölagstiftning. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Du har ett coachande och förtroendegivande förhållningssätt och är lösningsorienterad och kommunikativ. Du är pedagogisk och känner dig trygg i att förmedla kunskap och idéer. Som person gillar du att arbeta med att förbättra och förenkla arbetssätt, du är duktig på att skapa nätverk och ta kontakt med andra i organisationen och förmedla information genom olika kommunikationsvägar. Vi ser att du som söker är trygg i dig själv och har erfarenhet av att hantera utmanande situationer.

Vi erbjuder
Ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt företag som varje dag arbetar utifrån våra värderingar. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Vår tro är att delägarskap gör det ännu roligare att jobba. Idag är vi som arbetar i Veidekke den näst största ägaren.

Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet är lika viktigt som våra ekonomiska mål. Vi vill vara ett föredöme i en bransch där det råder sund konkurrens och schyssta villkor. Vi är alltid beredda att vidta åtgärder, oavsett ekonomiska konsekvenser.

Gøy på jobbet! Det låter lika roligt som det betyder, d.v.s roligt. Sedan 1995 är det inte bara tillåtet att ha gøy på jobbet inom Veidekke, det är en del av våra värderingar. En del av vår kultur. Glada medarbetare visar större omsorg och omtanke om sina kollegor och skapar bättre resultat.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://veidekke.se/
Sista ansökningsdag 30 juni 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Veidekke är inget vanligt byggföretag. Visserligen bygger vi allt från broar och bostäder, vägar och tunnlar, men det är vår syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa goda resultat. Vi tror på involverande krafter och kollektiv intelligens. Vi är övertygade om att människor åstadkommer mer genom samarbete.

Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag med en total omsättning på ca 38 mdr NOK. I Sverige har vi ca 2200 anställda och en omsättning på ca 12,2 mdr SEK (2020)