Processansvarig - Vattenfall Eldistribution AB

Processansvarig - Vattenfall Eldistribution AB

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit!

Elnätet är den viktigaste möjliggöraren för hela klimatomställningen och det händer nu! Följ med på en historisk resa och var med och påverka hur den resan ska utvecklas.

Vill du bli ledare utan personalansvar? Vara en central kugge i eldistributions processarbete? Nu söker vi en processansvarig för att förstärka vårt team på vår resa mot ett fossilfritt Sverige.

Din roll
Du är en av fyra processansvariga i processen Optimera Anläggningstillgångar (OAT), processen som säkerställer att vårt elnät klarar av att leverera el och att vi kan ansluta nya kunder. En allt mer elektrifierad värld ställer högre krav på hög tillgänglighet i elnätet, rätt investeringar och rätt underhåll vid rätt tidpunkt blir därmed helt avgörande. Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara delprocessen "Genomföra Underhåll", som är en viktig del av OAT.

Du kommer att koordinera, samordna och leda processutvecklingsarbetet inom delprocessen "Genomföra Underhåll". Som processansvarig har du en central påverkande roll och ett nära samarbete med linjeorganisationen, som tillhandahåller medarbetare (processutvecklare) till den utvecklings & förbättringsgrupp som du kommer att leda.

Tjänsten innebär också nära samarbete med andra processansvariga och IT-verksamheten. Du ingår tillsammans med tre andra processansvariga och processägare i ledningsgruppen för processen OAT. Resor till våra verksamhetsorter Solna, Trollhättan och Luleå förekommer.

Som processansvarig i OAT med huvudansvar för delprocessen "Genomföra Underhåll" ska du:
  • Leda, inspirera och engagera ditt team med processutvecklare
  • Utveckla vår underhållsverksamhet både genom effektivare arbetssätt och smarta IT lösningar
  • Koordinera, samordna och leda processutvecklingsarbetet inom ditt ansvarsområde och följa upp processens leverans.

Vi söker dig som har
  • Akademisk bakgrund och/eller relevant arbetslivserfarenhet från roller inom verksamhetsutveckling och, processutveckling,
  • Förmågan att arbeta med tvärfunktionell utveckling i stora och komplexa verksamheter
  • Förmåga och intresse att; kommunicera och leda i förändring
  • Förmåga att samarbeta både strategiskt, taktiskt och operativt för att skapa gemensamma målbilder
  • Förmågan att identifiera behov och uppmärksamma förbättringar av processerna, initiera samt även genomföra dessa.
  • Kunskap och erfarenhet inom verksamhetsstyrning eller kvalitetsledning är meriterande.

Vi erbjuder dig

Som processansvarig kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Övrig information
Rekryterande chef: Jonas Andersson, tel: +46 722 23 46 23
Rekryterare:Johan Macdonald, tel: +46 730 85 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Processansvarig

Placeringsort: Solna eller Trollhättan

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ca 850 000 privat- och företagskunder.

Läs mer om oss https://www.vattenfalleldistribution.se/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (10 dagar kvar)