Payroll Team Manager - Vattenfall

Payroll Team Manager - Vattenfall

Brinner du för att få människor att utvecklas och växa i sin yrkesroll? Och drivs du av att utveckla nya arbetssätt och samarbeta med andra? Då kan du vara rätt person för rollen som Payroll Team Manager hos oss inom Payroll & Maintenance på Vattenfall.

Du kommer att vara delaktig i att bygga en modern och välfungerande lönefunktion genom processutveckling, digitalisering och gott ledarskap.

HR Service är en internationell HR servicefunktion i ett attraktivt bolag som aktivt bidrar till ett fossilfritt liv inom en generation. Är du den vi söker då ska du läsa vidare, vi kan ha jobbet för dig!

Vattenfall söker för rekrytering två Payroll Team Managers till enheten Payroll & Maintenance. Tillsammans ska vi påbörja en spännande förändringsresa.

Lönegruppen är fördelade i två team. Teamen består av 9 kompetenta, självgående och nyfikna personer som alla har en passion för löneprocessen och samarbete inom och utanför vår enhet.

Om tjänsten
Tjänsten ligger inom Vattenfalls globala HR Services organisation, som ansvarar för leverans av HR tjänster till hela verksamheten. I Sverige är leveranserna av Lön, HR administration och HR Direkt organiserade inom enheten Service Delivery Core HR.

Tjänsten innebär personalansvar för 9 medarbetare i teamet, som stöttar chefer och HRBP gällande lönefrågor, löneberedning och utbetalning av löner till alla anställda inom Vattenfall Sverige.

Dina arbetsuppgifter som Payroll Team Manager (Payroll & Maintenance)
Som Payroll Team Manager är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att leda, planera, samordna och följa upp arbetet. Du driver förändringar och förbättringar där så behövs och tillser att teamet har vad de behöver för att kunna utföra sina uppgifter. Arbetsuppgifterna består bland annat av att:

– Leda och fördela det operativa arbetet i teamet och säkerställa att inkommande ärenden och uppdrag tas om hand

– Utveckla löneteamet och avdelningens arbete i samverkan med Lönechef

– Driva effektivisering och leda förändringsarbetet i teamet

– Leda och koordinera projekt och förbättringsinitiativ, vidareutveckla lönerelaterade processer och verkar för att dessa harmoniserar med företagets globala och lokala policys, i samverkan med Process Manager och specialister

– Ansvara för att utbetalda löner är korrekta utifrån legala krav, kollektivavtal och skatteregler.

– Verka för goda relationer med relevanta intressenter (stakeholders)

– Säkerställa resurser och rekryteringar till teamet

– Fastställa gemensamma mål och tankesätt tillsammans med teamet och Lönechef

Dina personliga egenskaper:
– Du drivs av att samarbeta för att hitta lösningar på frågor och problem men kan även arbeta självständigt

– Du motiveras av att leda och inspirera till engagemang inom teamet

– Du kan kommunicera på ett tydligt och relevant sätt

– Främjar öppen dialog och samarbete inom och mellan teamen

– Du har ett stort kundfokus med utgångspunkt från kundens perspektiv och är bra på att bygga starka kundrelationer

– Du gillar att utveckla dig själv och andra genom coachning, återkoppling och utmaningar. Du håller dig uppdaterad inom området och kan fatta beslut och agera trots att bilden inte är helt tydlig

– Du vill utnyttja kännedom om verksamheten och marknaden för att nå organisations mål

Vi ser gärna att du:
 • Har minst gymnasieutbildning inom relevant område, såsom HR, Ekonomi eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser vara relevant
 • Har chefs- och ledarskompetens samt erfarenhet att leda personal genom ett coachande förhållningssätt
 • Kunskap och erfarenhet av arbete inom Lön och HR
 • Förmåga att coacha personalen på engagerande sätt och bygga upp effektiva team
 • Behärskar svenska och engelska obehindrat (tal/skrift)
Det är även meriterande om du har
 • Högre utbildning inom HR eller Ekonomi
 • Minst 2 år vidareutbildning/YH-utbildning inom lön
 • Arbetat i en serviceorganisation där uppföljning varit en viktig del
 • Drivit förändringsarbete med gott resultat
 • Arbetat i projekt för att byta lönesystem eller jobbat med processutveckling
 • Erfarenhet av automatisering och digitalisering inom HR och Lön
 • Arbetat med ärendehanteringssystem samt uppföljning av KPI
Placeringsort : Solna, Stockholm

Mer information:För frågor om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Lena Edström Sandin, lena.edstroemsandin@vattenfall.com För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Teri-Anne Brink, teri-anne.brink@vattenfall.com

Fackliga representanter Sweden Rolf Ohlson (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). Samtliga nås på telefon 08-739 50 00

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 4:e September. Urval och intervjuer sker löpande mellan v34-37. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller efter sista ansökningsdatum.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här: https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/ersattning-formaner/

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (18 dagar kvar)