Förvaltningsledare-IT för dokumenthantering till Svensk Kärnbränslehantering AB

Förvaltningsledare-IT för dokumenthantering till Svensk Kärnbränslehantering AB

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. Våra ägare är de svenska kärnkraftsföretagen.

Avdelning Finans och affärsstöd har till uppgift att stödja vd med den interna styrningen, samordningen, uppföljningen och utvecklingen av SKB. Avdelningen ansvarar även för styrning och leverans av företagsgemensamma stödprocesser till hela verksamheten.

Området är viktigt för alla verksamheter inom företaget och står inför utmaningar att integreras med nya verksamhetsprocesser. Vikten av stabil drift gör att denna tjänst är som gjord för den person som söker utmaningar. Huvuduppdraget är att vara länken mellan förvaltningsorganisationen för dokumenthantering med huvudverksamheterna och vår IT-enhet och externa leverantörer. Din uppgift är att leda och samordna alla IT relaterade förvaltningsaktiviteter inom förvaltningsobjektet Dokumenthantering och säkerställa att målen i förvaltningsplanen nås samt att förvaltningsprodukter ger avsedd nytta i verksamheten. Arbetet innebär ett nära samarbete med förvaltningsledaren på verksamhetssidan för att identifiera, rekommendera, utveckla och leda arbetet att implementera dokumenthanteringsfunktionalitet. Vi tillämpar PM3 förvaltningsmodell och vår dokumenthanteringsplattform baserar sig på Documentum, Webtop, D2, xCP med flera.

Arbetsuppgifter:
 • Ansvara för att verkställa förvaltningsplanens mål inom givna ramar på ett effektivt sätt
 • Ansvara för att godkänna leveranser från IT-parter
 • Ansvara för kommunikation och marknadsföring om objektet till användare/verksamhet
 • Utarbeta förvaltningsplan tillsammans med förvaltningsledaren på verksamhetssidan
 • Kontinuerligt rapportera status, avvikelser och uppföljning av kostnader till objektägare och styrgrupp
 • Beskriva och sammanställa krav
 • Säkerställa att acceptanstester genomförs
 • Resursplanera samt samordna, leda, motivera och engagera IT-resurser som exempelvis IT-drift, utvecklare med flera
 • Leda förvaltningsmöten, delta i projekt relaterade till området
 • Ställa krav på andra objekt och projekt ur ett förvaltningsperspektiv
 • Omvärldsbevaka ur ett verksamhetsperspektiv
Dina kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant akademisk examen, gärna civilingenjör och med tidigare erfarenhet av att arbeta med dokumenthantering/informationshantering och gärna i förvaltning och projekt. Det är önskvärt med erfarenhet från verksamhet som inbegriper drift av anläggningar/processer med högt ställda tillgänglighets- och säkerhetskrav.
Stor vikt läggs vid att du har förmåga att driva, leverera och utrycka dig väl i tal, skrift och presentationer. Du är målinriktad, vågar ifrågasätta och driva förbättringar med kundfokus i blick. Det är en förutsättning att du har en förmåga och erfarenhet att leda i förändring.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, tillträde sker enligt överenskommelse. Då verksamheter finns på fler orter, måste du vara beredd på en del resande. Körkort B är ett krav.

Placeringsort: Stockholm.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

För mer information om tjänsten, kontakta avdelningschef Robert Perhat 070-533 13 35.
För mera information om rekryteringsprocessen kontakta Zanko Dasko, 070-253 28 96.

Fackliga företrädare är för Sveriges Ingenjörer Marika Westman, 070-638 34 36, för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23 och för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30.

Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning."

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 3 december 2018. Urval sker löpande under rekryteringsprocessen, skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 3 dec (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag driver vi två anläggningar, Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR, i Forsmark och Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab, i Oskarshamn. Vi planerar också att bygga ett kärnbränsleförvar i Forsmark och en inkapslingsanläggning i
Oskarshamn och har ansökt hos myndigheterna att få bygga ut Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall för att kunna ta emot rivningsavfall från nedlagda svenska kärnkraftverk.