Fysioterapeut till Sofiagården

Fysioterapeut till Sofiagården

Nu söker vi på Sofiagården, vid Vitabergets fot en fysioterapeut för en 80% tillsvidare tjänst. Vår nuvarande sjukgymnast har bestämt dig för att flytta från Stockholm. Sofiagården är ett boende med 50 platser, 20 somatik och 30 med demensinriktning. Du kommer tillsammans med arbetsterapeuten utgöra rehabenheten på Sofiagården. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2021-03-10.

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:
  • Utbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
  • Kollektivavtal
Om rollen
Som fysioterapeut ingår du i ett team tillsammans med arbetsterapeut, sjuksköterskor och omvårdnadspersonal. Tillsammans har ni i uppgift att ge livskvalitet. Du ser varje individ och har en förmåga att förstå vad varje person behöver.

I rollen som fysioterapeut, hittar du tillsammans med de boende, de bästa sätten att använda sina egna förmågor i vardagen. Du stöttar och motiverar personerna att själva utveckla och bibehålla sin rörelseförmåga.

Ofta innebär detta att du undersöker/bedömer/behandlar de boendes rörelseproblem och funktionsnedsättningar. Det innebär också att du provar ut och ordinerar medicinska hjälpmedel. Du jobbar också förebyggande genom att utbilda övriga medarbetare om förflyttningsteknik för att undvika belastningsskador.

Tack vare dig kan den som bor hos oss behålla sitt levnadssätt och sina vanor. Samtidigt utvecklar du värdefull kunskap om omvårdnad, service och åldrande.

Om Sofiagården
Sofiagården byggdes 1928 som Sofiakyrkas första församlingshem. Det är en K-märkt byggnad, vilket är mysigt men ibland har sina begränsningar. Det finns plats för 50 lägenheter fördelade på 5 våningsplan. De översta två dvs 20 platser är somatik. de tre nedre våningarna har demensinriktning. Vardaga har driften på entreprenad för Södermalms stadsdelsförvaltning. Vi övertog kontraktet 20181101 så vi har många år kvar. Vardaga organiserar sina verksamheter med gruppchefer, för ett nära ledarskap. På varje våning finns en gruppchef för omvårdnadspersonalen samt en HSL gruppchef för rehab och sjuksköterskor.

Sofiagården är demenscertifierade, en utbildning vi vill att även du tar del av. Vi samarbetar med Ung omsorg, så ungdomar kommer in i verksamheten. Vi har även en vårdhud, Amos som brukar komma till oss med sin hundförare. Vi lagar vår egen mat utifrån Vardagas koncept Mat som hemma, så det doftar mat och kakbak på våningarna. I avtalet finns trädgård och utevistelse med rörelse med, till vår och sommar planeras det för en trädgårdsgrupp/balansgrupp.

Vi arbetar på att förbättra teammötena, fortsätta med reflektionsmöten och utveckla HSL dokumentationen. Dokumentationssystemet är Vodok, Stockholms stads dokumentationssystem.

Din erfarenhet och kunskap

Vi gissar att du som söker dig till oss:
... lockas av ett arbete som är varierat som kräver stor kunskap om vård/omsorg.
... tycker om att möta människor i olika situationer.
... är ansvarsfull och driftig och har ett positivt och pedagogisk förhållningssätt
... har god förmåga att samarbeta likväl som att arbeta självständigt
... trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.
... är van att organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du är legitimerad fysioterapeut och vi ser gärna att du har arbetat några år inom äldreomsorgen. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 2021 04 20
Sista ansökningsdag: 2021 03 10
Har du frågor? Kontakta gärna: karin.thune@vardaga.se Observera att det inte går att ansöka via E-post.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Facklig kontakt: Akademikerförbunden (företräds av Akademikerförbundet SSR) Tfn: 08-617 44 00.

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet.

Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget.

Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Läs mer på vardaga.se