Lönespecialist / Payroll Specialist till Nordic Capital

Lönespecialist / Payroll Specialist till Nordic Capital

Vi söker en erfaren Lönespecialist som vid sidan av en kollega ska ta hand om de svenska lönerna för ca 75 anställda i 5 bolag inom Nordic Capital. Tjänsten ingår i ekonomiavdelningen där ni är ca 8 personer.

Rollen är självständig och målet är att du ska få helhetsansvaret för lönerna i Sverige inom 1-2 år samt ansvara för att lönerna är korrekta i övriga 5 länder där vi finns representerade. I dessa länder är vi mellan 5-12 anställda i dag och lönerna är outsourcade. I rollen arbetar du och din närmaste kollega även med pensioner, personalförsäkringar och annat som är personalrelaterat inom ekonomiavdelningen.

Den här rollen passar dig som vill arbeta i en mycket professionell miljö där dina kunskaper kommer till sin rätt och där vi också förväntar oss att du bidrar engagerat med dessa. I det här företaget arbetar du med kollegor som är dedikerade, motiverade och strukturerade i en energifull och positiv anda, vi söker dig som trivs med det.

Arbetsuppgifter i urval:

 • Löneadministration för ca 75 anställda i 5 bolag, varav merparten har delad anställning i två bolag, ej kollektivavtal, löneprogram: Visma 600
 • Lönerelaterad bokföring/redovisning
 • Avstämningar av lönerelaterade konton, t ex semesterskuld, sociala avgifter, friskvård mm
 • Granskning av reseräkningar inkl. traktamenten, förmåner, mm
 • Pensionsadministration (anmälan etc till försäkringsmäklare)
 • Avstämningar av pensionspremier
 • Personalrelaterade leverantörsavtal: kontakter, uppdateringar, frågor
 • SCB-statistik, Försäkringskassan och annan lön- och personalrelaterad rapportering

Kvalifikationer:
 • Relevant utbildning inom lön.
 • Arbetat med löner i 5+ år
 • Erfarenhet av lönerelaterad bokföring/redovisning
 • Förstår sambandet mellan lönesystemet och bokföringssystemet
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper
För att passa in hos oss behöver du vara handlingskraftig, noggrann och strukturerad. Du tar själv ansvar för att lösa ett problem, har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Då du har många kontaktytor är det viktigt att du har god social förmåga.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Valegro
AB. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan. Ansvarig rekryterare är Erika Klatzkow, Valegro, tel. 0704-121950, erika.klatzkow@valegro.se.

Valegro är ett nischat
konsult och rekryteringsföretag inom ekonomi, finans och chefsrekrytering.

Valegro är ett expertbolag som drivs av engagerade och passionerade medarbetare med mer än 18 års erfarenhet från branschen. Med Valegro tänker vi nytt och modernt med våra kunder och kandidater i fokus. Vi tänker tillgänglighet, professionalism och engagemang i vår vardag. Det som driver oss är glädjen i att kunna lösa våra kunders behov och att hjälpa våra kandidater till rätt arbete.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.valegro.se
Sista ansökningsdag 11 aug (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren


Nordic Capital är en ledande private equity-investerare i Norden med ett starkt engagemang för att skapa starkare och hållbara företag genom förbättringar i verksamheten och värdedriven tillväxt. Nordic Capital fokuserar på utvalda regioner och sektorer där man har stor erfarenhet och bevisade framgångar. Huvudsektorerna är hälso- och sjukvård, teknik och betalningslösningar, finansiella tjänster, industrivaror- och tjänster, samt konsument- och detaljhandel. De huvudsakliga regionerna är Norden, norra Europa och globalt för hälso- och sjukvård.


Sedan starten 1989 har Nordic Capital investerat 12 miljarder euro via nio fonder. Nordic Capitals fonder är baserade på Jersey och får rådgivning från rådgivningsbolag i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien. Vi sitter i Mästerhuset i Stockholms city. För mer information om Nordic Capital, besök www.nordiccapital.com