Affärsdriven CFO till Liebherr Sverige

Affärsdriven CFO till Liebherr Sverige

Till den svenska delen av det världsomspännande familjeföretaget Liebherr söker vi nu en affärsdriven CFO. Bolaget är framgångsrikt och har en gedigen historia som bygger på erfarenhet och hög kvalitetsmedvetenhet. Att Liebherr-koncernen är familjeägt har hela tiden varit avgörande för vår företagskultur och kommer framåt att fortsätta utgöra en stabil grund för våra framgångar. Som arbetsgivare öppnar Liebherr möjligheter för sina medarbetare att utvecklas och växa vilket gör att människor stannar länge i företaget. Du erbjuds en varm och personlig arbetsplats där alla medarbetare fyller en viktig funktion. Vi har ett prestigelöst klimat där vi hjälper varandra och som ett team lyckas vi nå våra mål. Du är placerad på vårt huvudkontor i Västerås.

Liebherr-Sverige AB ansvarar sedan 2006 för försäljningen av entreprenadmaskiner, bandkranar, hamnkranar och grundläggningsmaskiner i Sverige. Runt om i landet finns fälttekniker och fem olika serviceanläggningar. Alla maskiner levererade från Liebherr-Sverige är utrustade enligt kundens specifika önskemål samt med svensk standard. De individuellt anpassade maskinerna säkerställer en effektiv och tillförlitlig drift.

Läs mer om Liebherr på www.liebherr.se

Rollen
Som CFO för Liebherr-Sverige blir du en viktig person på resan mot ytterligare framgångar och tillväxt. Du kommer att ansvara för den ekonomiska uppföljningen i bolaget och arbeta nära verksamheten med Sales Director/CEO som din huvudsakliga "parhäst". Rollen innehas idag av vår Skandinaviska CFO som kommer att slussa in dig i verksamheten och rollen. Din chef är Division Manager Finance, placerad i Tyskland. Vidare har du ett nära samarbete med dina internationella motsvarigheter och du sitter i ledningsgruppen för det svenska bolaget.

Du kommer att ha personalansvar för ett antal mellanchefer som är väl etablerade i bolaget och även har väl fungerande team. HR, Ekonomichef, Eftermarknadschef och Verkstadschef. Din roll kommer dock initialt att vara fokuserad på den ekonomiska uppföljningen och att sätta dig in i den.

Arbetsuppgifter i urval:
 • Övergripande ansvar för den löpande ekonomiska redovisningen i bolaget för den svenska koncernen där ekonomichefen tillsammans med ekonomiteamet är operativa.
 • Budgetering och prognostisering
 • Ansvara för att göra en investeringsplan för företaget.
 • Erbjuda organisationen ekonomiska analyser
 • Bidra till affären och verksamheten med ekonomisk kontroll och kunskap för företagets tillväxt och för att nå uppsatta mål.
 • Vidare ansvara för lönsamhetsanalyser, investeringar och kassaflöde.
 • Ansvar för omsättning och resultat tillsammans med dina kollegor.
 • Rapportering till ledning, styrelse och ägare.
 • Utveckla verksamheten inom ekonomi i fråga om digitalisering, systemanvändning, processer och rutiner mm.
 • Personalansvar för mellanchefer.
 • Ansvara för den juridiska rapporteringen, legala frågor och regelverksefterlevnad.
 • Kontakt med revisorer, skattemyndighet, försäkringsbolag, skattekonsulter osv.
 • Samarbete med relevanta intressenter inom Liebherr internationellt.
Resor internationellt förekommer ca 4-6 gånger per år.

Vi redovisar enligt IFRS.

Erfarenhet och Kompetens

Vi ser gärna att du har ett intresse för våra produkter och tjänster och kanske har du jobbat i en liknande bransch eller har ett allmänt tekniskt intresse. Du har några års erfarenhet av arbete som CFO eller Business Controller i ett mellanstort företag där du har visat goda resultat.

Vidare har du relevant universitetsutbildning inom ekonomi och har goda kunskaper i Excel. Du har ett stort intresse för affären och hur man genom ekonomisk analys kan bidra till goda, lönsamma affärer. Du är en person som bidrar till det fina samarbetet som vi på Liebherr har, där vi är hjälpsamma, bidrar med kompetens, och håller en hög kvalitetsnivå. Du har goda ledaregenskaper och tar ansvar.

Språkkompetens
Du talar och skriver både svenska och engelska mycket bra.

Ansökan
Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med Valegro Rekrytering & Interim. Ansvarig Rekryteringskonsult är Erika Klatzkow, erika.klatzkow@valegro.se, tel. 0704-121950. Vänligen klicka på "Sök denna tjänst" för att snabbt och enkelt skicka in din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande så tveka inte att söka redan idag.

Valegro är ett nischat bolag som rekryterar och hyr ut konsulter inom ekonomi, HR, sälj och management samt konsulterar i organisationsfrågor.

Med över 20 års erfarenhet av branschen har vi byggt upp ett stort nätverk av kandidater, konsulter och kunder. Vi hjälper även våra kunder i strategiska frågor kring försäljning och ledarskap.

För oss är långsiktighet och förtroende viktigt. I våra uppdrag har vi alltid kunden och kandidatens bästa för våra ögon och vi gör allt för att du som kund och kandidat ska känna dig trygg med vår kompetens, styrka i leverans och att vi har förstått ditt behov. Våra kunder och kandidater värdesätter vårt engagemang och den personliga

Sökord: CFO Senior controller Business Controller Finance Manager Head of finance Ekonomichef
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 aug 2022 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

The Liebherr Group is at technology company with a broadly diversified product programme. The company is one of the world´s largest manufacturers of construction machines, but also offers high-quality, user-oriented products and services in many other fields. The Group´s holding company is Liebherr-international AG, based in Bulle (Switzerland). All its shareholders are members of the Liebherr familjy. For the family company, long-term success, sustainable development, stability and reliability matter.

Liebherr develops and manufactures an enormous variety of fascinating products. They are renowed on world markets for their high precision, excellent design and particular durability. With its innovations and visionary techologies, the company strives to inspire its customers. In the process, the limits of what was previously possible are constantly being redefined, enabling Liebherr to frequently contribute to technological progress. Working together on these fascinating tasks creates a strong bond that Liebherr´s employees can rely on-across national borders and continents.