BI–utvecklare till VR Sverige

BI–utvecklare till VR Sverige

Som BI-utvecklare hos VR Sverige erbjuds du en värdeskapande roll med mycket nyutveckling, modern teknik och ett härligt team.

Hos VR Sverige (tidigare Arriva Sverige) erbjuds du en möjlighet att utvecklas inom BI-området, samtidigt som du får vara med och bidra till ett mer hållbart klimat genom kollektiva trafikmedel. Som BI-utvecklare kommer du vara med och vidareutveckla den moderna BI-plattform som vi tagit fram de senaste åren.

I BI-teamet driver vi stora och små initiativ i grupp eller på egen hand samtidigt som vi parallellt, en mindre del av tiden, tillsammans även sköter om vår befintliga BI-miljö och ger våra användare god service. I teamet värdesätter vi tillit och motivation, vilket speglas i vårt arbetssätt och vardag.

Vi erbjuder dig
  • Ett lärorikt och roligt jobb där du varvar operativ BI-utveckling med mer strategiska frågeställningar i strävan att bli en mer datadriven organisation
  • En modern molnbaserad teknisk plattform med SQL server, TimeXtender och Power BI
  • En förändringsvillig miljö där du blir en del av ett högt prioriterat område, med en innovativ och lärande kultur
  • Möjligheter att forma rollen utifrån dina preferenser samt över tid
Det här gör du hos oss
  • Du är delaktig i hela BI-processen från dialog med beställare, framtagning av kravspecifikation, arkitektur / design, utveckling samt implementation och förvaltning
  • Du är med och utvecklar vårt data warehouse genom TimeXtender som är ett automatiseringsverktyg för att göra detta på ett effektivt sätt
  • Säkerställer en positiv upplevelse för våra kunder som återfinns i verksamhetens alla delar genom t ex användarvänliga BI-rapporter i Power BI baserat på våra spännande datamängder
Ditt team och arbetsplats

Du blir en nyckelperson i vårt team med utvecklare inom data warehouse och Power BI. BI-avdelningen jobbar nära ledningen och för att hela verksamheten ska få en bra datadriven analys - som gör skillnad!

Vi har ett tätt samarbete i BI-teamet för att tillsammans lösa problem och har stor frihet i både vad och hur vi gör det. Vi sitter i ett nytt fräscht kontor i Sickla och ger dig möjlighet att jobba både på kontoret och på distans.

Mer om dig

Vi söker dig som har en bakgrund och förståelse som BI-utvecklare för både back-end och front-end-utveckling. Du har erfarenhet av ETL-utveckling, SQL och har nyfikenhet och intresse för nya moderna lösningar. Din vilja och förmåga att lära nytt är lika viktig som tidigare kunskaper och erfarenheter.

Då vi jobbar med beställare i hela organisationen värdesätter vi din känsla för service i kombination med lyhördhet och din förmåga att förklara och lära ut inom ditt kompetensområde. Du pratar och skriver flytande svenska och är bra även på engelska.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Johanna Hellman
Telefon 0734 34 64 82
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Systemanalytiker, Matematik, Statistik & Information
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos VR Sverige ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka. VR Sverige är den svenska delen av VR Group som är Finlands motsvarighet till SJ.

Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.