Redovisningschef till Vizrt

Redovisningschef till Vizrt

I rollen som Redovisningschef har du det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen och utveckla funktionen. Du har personalansvar för två medarbetare. Teamet ansvarar för redovisningen för de svenska aktiebolagen i koncernen, varav ett rörelsebolag samt för ett schweiziskt bolag. Som ansvarig för moderbolaget har rollen en central roll inom Finance och du och ditt team får möjlighet att utvecklas med bolaget och vara med om en spännande resa!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda och fördela arbetet inom redovisningsfunktionen
  • Personalansvar och coaching för teamet
  • Övergripande ansvar för redovisningen
  • Ansvar för månads- och årsbokslut inklusive rapportering
  • Ansvar för upprättande av årsredovisning och kontakt med revisorer
  • Implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Leda och driva utredningsfrågor inom ansvarsområdet (intern kontroll, moms, skatt, redovisningsprinciper m.m.)
  • Hantera momsredovisning samt beräkning och redovisning av inkomstskatter samt inkomstdeklarationer
Vizrt erbjuder en hybridlösning med kontor i Kista. Du rapporterar till Finance Director, Group Accounting.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna projektredovisning. Du är bokslutssjälvständig och har erfarenhet av att upprätta årsredovisning samt god förståelse för alla moment från reskontra till bokslut, moms och skatter. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning och du bör även ha förståelse samt intresse för internkontroll och effektivisering. Vidare är du en van användare av system med en god kunskap i Excel och har du dessutom arbetat i Navision är det en fördel. Du behöver vara flytande i både engelska och svenska.

Genom ditt lösningsorienterade och målfokuserade förhållningssätt, bidrar du till en högkvalitativ och effektiv hantering av bolagens redovisning samt rapportering. Du är noggrann med detaljer samtidigt som du har förmågan att se helheten. Då tjänsten innebär många kontaktytor ser vi att du är social, kommunikativ och pedagogisk. Du har ett naturligt intresse av människor och trivs i en roll där du kan dela med dig av din kunskap och bidra till andras utveckling. Vidare gillar du ett högt tempo och trivs i en dynamisk miljö där du har möjlighet att påverka och ta egna initiativ.

Vårt erbjudande till dig
Våra kollegor är vår superkraft; de driver förändring, innovation och framgång inom vår koncern och i vår bransch. För att konsekvent och kontinuerligt leverera detta lever vi värdeområdena samarbete, balans och respekt.

Vi kan erbjuda dig ett självständigt och utvecklande arbete i en dynamisk miljö. Du får möjlighet att vara med och påverka Vizrt fortsatta utveckling tillsammans med positiva och engagerade kollegor. Välkommen!

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Vizrt med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se . Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så tveka inte att söka. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

VizrtGroup är en global och mångsidig organisation med över 600 anställda från 60 olika länder, med 30 kontor runtom i världen. Det är privatägt av Nordic Capital Fund VIII. 2021 uppgick omsättningen till 1,8 miljarder SEK. I Stockholm arbetar ca 80 personer.

Vizrt Group, en koncern vars vision är att bygga en bättre informerad värld genom att ge mediaskapare möjligheten att bemästra komplexiteten och maximera kreativiteten. Bolagets verksamhet avser att utveckla och sälja mjukvaruprodukter för medie- och underhållningsindustrin. Bolaget är världsledande inom visuella berättarverktyg för mediaskapare inom sändnings-, sport-, digital- och pro-AV-branschen. Koncernen innehar tre av de starkaste varumärkena inom mediadistribution; Vizrt, NewTek och NDI®. Läs mer på www.vizrt.com.