Världsnaturfonden WWF söker en Administratör/Ekonom

Världsnaturfonden WWF söker en Administratör/Ekonom

Till vår administrativa avdelning söker vi nu en initiativrik, analytisk, noggrann och självgående administratör/ekonom med god samarbetsförmåga.

Du är ansvarstagande och strukturerad med vana att arbeta med och driva processer. I tjänsten som administratör/ekonom arbetar du som ett stöd till våra programsamordnare och projektledare. Tjänsten innebär en omfattande samverkan mellan Världsnaturfondens olika avdelningar men även med WWF:s partnerkontor i olika delar av världen. En viktig del i arbetet är upprättande av projektavtal utifrån finansieringsavtal samt löpande uppföljningar med de olika land- och programkontoren.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:
 • Koordinering av projektrapportering och finansiell uppföljning mellan Världsnaturfonden och WWF:s landskontor
 • Granskning och analys av finansiell projektrapportering samt budgetuppföljning
 • Ansvar för upprättande av projektavtal samt hantering och uppföljning
 • Löpande uppföljning av utbetalningar till naturvårdsprogram samt kontering av leverantörsfakturor
 • Utveckling av arbetsrutiner och processer inom tjänsten
 • Samordning kring seminarier och workshops
 • Övriga administrativa arbetsuppgifter
För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
 • Ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande
 • Erfarenhet från budgetering och finansiell uppföljning i projekt
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • Du har goda kunskaper i Office-paketet – särskilt Excel, samt erfarenhet av arbete i affärssystem (Unit4/Agresso är meriterande)
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från ideella organisationer och från internationellt utvecklingssamarbete samt ett intresse för WWFs arbete med naturvårdsfrågor
Vi ser gärna att du är kvalitetsmedveten och stresstålig. Du har god samarbetsförmåga då du ingår i olika tvärgrupper, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Arbetsbelastningen styrs av projektcykler vilket gör att det är viktigt att kunna planera sitt arbete väl samt ha en god förmåga att hantera arbetstoppar.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli en av Sveriges mest attraktivaste arbetsplatser och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.
Mer info
Kontaktperson Krister Adolfsson
Telefon 08 51511479
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida https://www.wwf.se/
Sista ansökningsdag 2 jan 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än sex miljoner supportar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.