Sales Executive

Sales Executive

I takt med att Upsales fortsätter att växa kraftfullt söker vi nya högpresterande individer med ett starkt driv, målmedvetenhet och ett genuint intresse för försäljning för att vara en nyckelspelare i att bygga världens bästa mjukvara för B2B-försäljning och marknadsföring.

Den här rollen är rätt för dig som trivs i en tävlingsinriktad miljö där du utmanas och utvecklas dagligen inom B2B-försäljning med möjligheten till att vara med i vårt årliga optionsprogram.

Kort om Upsales
Upsales är ett snabbväxande SaaS-bolag som bygger bla CRM, Marketing Automation och Subscription Management-mjukvara som används av fler än 2000 företag i Sverige och Europa. Under de senaste tre åren har Upsales utsetts till "Årets IPO" och ökat kundbasen med 400%. Vi har dubblat storleken på organisationen och fortsätter att växa i hög takt. Upsales är även klassat som ett "Great Place to Work."

Möjligheten:
I och med att bolaget växer snabbt och skalar internationellt behöver vi bli fler stjärnor som brinner för att utvecklas inom sälj genom att hjälpa snabbväxande B2B-bolag att nå sina mål. Som Sales Executive arbetar du som en rådgivare åt kunder med ambitiösa tillväxtmål. Du förväntas arbeta i team och nå dina individuella mål med stöttning av kollegor och säljledning. För att lyckas krävs kommunikativa egenskaper, ett intresse och förståelse för tech samt ett driv för affärsmannaskap.

På Upsales värnar vi om att växa företaget inifrån vilket innebär att du som börjar din resa hos oss kommer ha en tydlig möjlighet till att ta stora kliv inom bolaget som bla Team Lead eller Senior Sales Executive. Våra absolut bästa medarbetare har även möjligheten att ta del av vårt årliga optionsprogram.

Som Sales Executive förväntas du:
  • Göra det som krävs för att nå dina och teamets mål för att på så sätt hjälpa våra kunder att lyckas.
  • Driva hela säljprocessen från kontakt till avslut där du sedan arbetar med dina kunder under de första 12 månaderna för att säkerställa att de utvecklas och växer med oss.
  • Hitta vägar framåt för att engagera nya prospects.
  • Ha ett entreprenöriellt tänk och tillvägagångssätt där du hela tiden utmanar normen och vågar ta initiativ.
  • Vara en nyckelspelare i vår internationella expansion.
  • Våga göra misstag - lära dig från det, testa igen och fortsätta växa.
Vem är du?
Du har ett genuint intresse för försäljning och vill jobba med affärsutveckling på den allra högsta nivån. Du är smart, driven och en tävlingsmänniska med en lösningsorienterad inställning. Du har även goda kommunikativa kunskaper samt har förmågan att prioritera din tid. En eftergymnasial utbildning är meriterande men vi är lika intresserade av om du valt andra vägar, kanske har du idrottat på en hög nivå eller drivit eget företag?

Har du jobbat med försäljning förut men vill ta nästa kliv in karriär så är detta ett utmärkt tillfälle att göra just det. Du kommer utmanas, testas och få fantastiskt mycket ansvar till att se hur bra du kan bli. Med hjälp av vår gedigna 12 veckor långa onboarding kommer du ha alla förutsättningar och verktyg för att ta dig till den högsta nivån inom B2B SaaS-försäljning.

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar vi med Per Sävje på SalesOnly. Urval och intervjuer sker löpande så sök tjänsten redan idag.

För bästa kandidatupplevelse ber vi dig, i första steg, söka tjänsten. Om ansvarig rekryterare anser att du har en matchande profil kommer vår rekryterare, i nästa steg, ta kontakt med dig. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mejl då detta strider mot direktiven i GDPR. Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande - varmt välkommen med din ansökan redan idag.

För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Per via per.savje@salesonly.com
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.