Junior utredare med inriktning mot kvalitetsfrågor

Junior utredare med inriktning mot kvalitetsfrågor

Tycker du att frågor om kvalitet i högskolan är viktiga? Vill du arbeta med kvalitetsgranskningar av högre utbildning och forskning?

Arbetsuppgifter

Som junior utredare på utvärderingsavdelningen kommer du i första hand att vara medarbetare och resurs i de granskningar som genomförs med ansvar för vissa delar som till exempel rekrytering av sakkunniga, sammanställning av olika underlag och textbearbetning. Du deltar också i det kontinuerliga metodutvecklingsarbetet som pågår vid avdelningen.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen. Du är nyligen examinerad och har stort intresse för kvalitets- och utvärderingsarbete. Intresse för och engagemang i högskolesektorn är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska.
Som person tycker du om att samarbeta och skapa goda relationer. Du är flexibel, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du har en god kommunikativ förmåga och är initiativtagande samt kan ta dig an uppgifter på ett självständigt sätt. Du tycker om uppdrag av olika karaktär och kan snabbt sätta dig in i områden och finna metoder för att utföra dessa. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg, senast den 19 september 2018. Vi erbjuder tillsvidareanställningar med inledande sex månaders provanställning. För kompletterande information är du välkommen att kontakta avdelningschef Karin Järplid Linde eller biträdande avdelningschef Lisa Jämtsved Lundmark. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Sofia Berlin Kolm (SACO) eller Annika Haglund (ST). Samtliga nås via myndighetens växel, tfn 08-563 085 00.

Om UKÄ

UKÄ är en statlig myndighet som har tre viktiga uppgifter. Vi granskar kvaliteten i högre utbildning och forskning. Vi arbetar med att följa upp och analysera utvecklingen och trender inom den svenska högskolan. Vi utövar juridisk tillsyn över alla universitet och högskolor.

Utvärderingsavdelningen består av cirka 30 medarbetare och har särskilt ansvar för kvalitetssäkring av högskolans verksamhet genom granskning av kvalitetsarbete; prövning av ansökningar om examenstillstånd; utvärdering av utbildningar på grund, avancerad och forskarnivå, samt tematiska utvärderingar. Ett metodutvecklingsarbete pågår för att även integrera kvalitetssäkring av forskning i våra granskningar.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.