Ekonomiansvarig till United International Pictures

Ekonomiansvarig till United International Pictures

Är du driven, ansvarsfull och självständig?
Har du internationell erfarenhet?

Då kan du vara den ekonomiansvarig som United International Pictures (UIP) söker.

Beskrivning av tjänsten

I din roll som ekonomiansvarig kommer du att ha ansvar för hela ekonomiprocessen. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för redovisning, analys, uppföljning samt rapportering. Rollen kommer innebära ett varierande och prestigelöst arbetssätt där du både arbetar operativt samt strategiskt med ekonomifrågor. Du rapporterar direkt till VD men även till Chief Operating Officer på huvudkontoret i London. Tjänsten är placerad på UIP:s kontor vid Hornstull i Stockholm där man är totalt 11 anställda.

Ditt arbete innefattar ansvar över samtliga arbetsuppgifter inom ekonomiområdet såsom:
 • Upprättande av månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Budget och forecast
 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Cash management
 • Löpande redovisning
 • Löneadministration
 • Rapportering till och löpande kontakter med huvudkontoret i London
Du är också företagets kontakt gällande frågor inom HR, administration och viss juridik tillsammans med VD. I rollen ingår även ett visst IT-ansvar i samarbete med IT-avdelningen på huvudkontoret i London. Du kommer till din hjälp i arbetet att ha en ekonomiassistent, vilken du arbetsleder.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person har du ett inre driv och är en "doer" som får saker att hända. Du trivs i en självständig och ansvarsfull roll. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att vara lyhörd, smidig och du värdesätter ett gott samarbete. Det är viktigt att du har en god planeringsförmåga och arbetar noggrant. För att lyckas i rollen har du förmågan att ta ett strategiskt och helhetsorienterat perspektiv.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du har en god IT-vana och är en van användare av Officepaketet. UIP arbetar med ett egenutvecklat affärssystem (Tobias) och Hogia Lön.

Erfarenhetsmässigt ser vi att du har:
 • En relevant högskoleutbildning
 • Goda redovisningskunskaper
 • Internationell erfarenhet från liknande roll
Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar United International Pictures med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anna Kempe. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev, bägge på engelska. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Anna Kempe
Telefon 070-729 24 30
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

United International Pictures distribuerar film på bio från Universal Pictures och Paramount Pictures. Bolaget startades 1970 gemensamt av Paramount och Universal under namnet Cinema International Corporation (CIC). Idag har UIP egna lokala distributionsbolag i 18 länder, bland annat Sverige, Danmark och Norge. United International Pictures huvudkontor ligger i London.
United International Pictures är Sveriges ledande distributör inom film på bio i Sverige.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.